Patrik Syversen og Gine Cornelia Pedersen samarbeider om å filmatisere Victoria Kiellands roman Mine menn

Regissør Patrik Syversen og skuespiller/forfatter Gine Cornelia Pedersen skal samarbeide om å filmatisere Victoria Kiellands kritikerroste roman Mine menn.

Romanen kretser rundt den norsk-amerikanske seriemorderen Belle Gunness (1859-1908). Syversen og Pedersen samarbeider om manuset (under arbeidstittelen Belle!), og i dagens pressemelding gir de uttrykk for hva som har trukket dem mot prosjektet:

«Vi ble fjetret, til og med rystet, da vi leste Mine menn, og det begynte å klø i fingrene allerede på første side etter å se denne historien spilt ut på lerretet. Det er en naturlig refleks for oss mennesker å se bort fra slik åpenbar ondskap som den som ble legemliggjort i Belle Gunness, noe som kanskje ikke er så dumt, men denne historien Victoria Kielland har skrevet, med et forbløffende mot, åpenbarer noe nytt – en sjelden innsikt i hvordan trangen til å få og gi kjærlighet kan føre til at et menneske forsvinner inn i, og dermed ut av, seg selv – til et punkt der man ikke lenger blir et menneske, men en skygge av et.

Kielland skildrer dette med med et poetisk, inderlig og sanselig perspektiv i sin roman, og vi har stor tro på at dette kan la seg overføre til lerretet, i form av en unik filmfortelling. Kielland dømmer ikke; Belle er hverken et offer eller et monster, men et paradoks, og gjennom hennes fortelling utforskes tidløse problemstillinger rundt det ondes egen logikk, om de grufulle konsekvensene av dyp fortrengning. Disse kvalitetene har vi også som mål at spillefilmen Belle! skal besitte, og vi er veldig glade for muligheten til å adaptere romanen.»

Victoria Kielland. (Foto: Julia Marie Naglestad.)

Victoria Kielland (f. 1985) debuterte i 2013 med kortprosasamlingen I lyngen og ble nominert til Tarjei Vesaas-debutantpris. No Comprendo Press utga i 2016 Kiellands første roman Dammyr, som fikk god mottagelse. Romanen Mine menn utkom i 2021, er solgt til ni land, og ble nominert til Bokhandlerprisen og Ungdommens kritikerpris. Kielland ble tildelt Stig Sæterbakkens minnepris 2021.

Mine menn er utgitt av No Comprendo Press i 2021, og The Film Company har inngått opsjonsavtale med forlaget.