Ole Giævers Mot Naturen setter kursen mot Berlinalen i 2015

Ole Giævers Mot Naturen, som nylig hadde verdenspremiere i Toronto, skal delta i Berlinalens sideprogram Panorama.

Giævers skråblikk på moderne maskulinitet mottok lovord fra blant andre The Hollywood Reporter, Variety og ScreenDaily etter verdenspremieren under Toronto internasjonale filmfestival forrige uke. På nyåret setter Mot Naturen kursen mot Berlinalen, hvor den skal delta i sideprogrammet Panorama, som kan sammenlignes med Cannes-festivalens Un Certain Regard-seksjon. Mot naturen er den første filmen som annonseres som en del av neste års Panorama-program.

Giæver, som tidligere har deltatt i Panorama-seksjonen med spillefilmdebuten Fjellet i 2011, uttaler følgende i en pressemelding utsendt av NFI:

Det er helt utrolig stort å få vise filmen sin på to så anerkjente festivaler som Toronto og Berlinalen. Dette er en personlig film for meg og jeg blir virkelig glad og rørt over denne anerkjennelsen og at filmen treffer så godt også utenfor Norge. Å komme tilbake til Berlin med film føles helt fantastisk. Det var en veldig fin opplevelse å debutere med spillefilm på Berlinalen i 2011 og nå igjen å bli invitert til festivalen med Mot Naturen føles veldig godt.

Wieland Speck, kurator for Panorama-seksjonen, er entusiastisk:

Mot naturen er en avvæpnende moderne fortelling om mannlig selvrefleksjon. Sannheten om hvem mannen virkelig er, viser seg å ligge forbi vanlige konvensjoner. Mot naturen er en modig kommentar om integritet, frigjøring og identitet.

Giæver har både skrevet, regissert og spiller hovedrollen i Mot Naturen, som får norsk kinopremiere førstkommende fredag (19. september). Filmen er både produsert og distribuert av Mer Film.

Montages gratulerer Giæver & Co, og har tro på suksess i Berlin på nyåret.

bwqkapo13