Juliette Binoche skal spille hovedrollen i Erik Poppes nye film

Den franske verdensstjernen Juliette Binoche har avslørt at hennes neste filmrolle er som krigsfotograf i Erik Poppes nye film A Thousand Times Good Night.

Bare en kort uke etter at vi rapporterte om Erik Skjoldbjærgs internasjonale rollebesetning i Pioner, kommer altså nyheten (honnør til Comoyo Filter som plukket det opp) om at Poppe har fått med seg Binoche på laget til sin forestående film – som handler om hvordan en kvinnelig krigsfotograf forsøker å håndtere balansen i livet mellom familie og arbeid.

Det var i et intervju med The Guardian at Binoche fortalte om sine kommende filmprosjekter at nyheten om Poppes film glapp ut av henne – og regissøren selv ble tatt på senga da NRK oppdaget saken hos Comoyo og ringte ham for å få en kommentar: «Juliette er vel en av verdens to-tre fremste karakterskuespillere. Vi har vært i dialog med henne en stund nå, og har allerede begynt å jobbe sammen,» sier Poppe til statskanalen. Binoche selv sa følgende til The Guardian:

I’ll be doing a film with Erik Poppe, a Norwegian director, playing a war photographer. And another film with Clive Owen called Words and Pictures. He’s playing an English teacher and I’m playing an art teacher. And next summer I’ll be in Olivier Assayas’s new movie, playing an actress. It’s about her life and how she’s getting older.

Faste lesere på Montages har nok lagt merke til vår kjærlighet for Juliette Binoche, som sist var å se på norske kinoer i Møte i Toscana («Certified Copy»), og vi gleder oss nå enda et hakk mer til Erik Poppes nye film enn vi allerede gjorde fra før av.