James Bond-skuespiller George Lazenby (On Her Majesty’s Secret Service) kommer på eksklusivt Oslo-besøk

George Lazenby, som spilte James Bond aka Agent 007 i mesterlige On Her Majesty’s Secret Service (1969) avlegger Norge et eksklusivt besøk i høst.

On Her Majesty’s Secret Service («James Bond i hemmelig tjeneste») nyter en helt spesiell posisjon hos de fleste James Bond-fans, og selv om hovedrolleinnehaver George Lazenby verken spilte i flere 007-filmer eller har hatt en spesielt interessant karriere i etterkant, er han blitt stående som et kultikon blant de mange som anser filmen for å være seriens beste (inkludert Christopher Nolan og Nicolas Winding Refn).

Derfor er det mildt sagt morsomt at den 76 år gamle skuespilleren velger å gjeste Oslo i anledning visningen av en nyrestaurert kopi av On Her Majesty’s Secret Service (4K). Lazenby vil dele historier fra sitt utsvevende liv, samt presentere ferske klipp fra den nye dokumentaren This Never Happened to the Other Fella (2016).

Dette er første gang Lazenby besøker Norge, og i arrangørenes (Morten Steingrimsen, Odd Kalsnes og Øyvind Asbjørnsen) pressemelding er det en entusiastisk skuespiller som uttaler seg: «Jeg ser frem til å besøke Norge på dette helt spesielle eventet. Jeg jobbet tett med den norske skuespilleren Julie Ege på filmen og derfor blir det spennende å presentere den nyrestaurerte filmen for et norsk publikum.»

Pressemeldingen avliver myter om Lazenby, som alltid har måttet slite med å ha forlatt Bond-skuta etter bare én film:

I motsening til hva ryktene vil ha det til, fikk aldri Lazenby sparken etter On Her Majesty’s Secret Service. Tvert imot fikk han tilbud om kontrakt på sju James Bond filmer. Men Lazenby selv ble fortalt av rådgivere at Bond-suksessen var i ferd med å ebbe ut, og at hippietiden med langt hår og psykedelisk musikk ville erstattet den striglete Bond og at filmer som Easy Rider var fremtiden. Til alles overraskelse fortalte han produsentene at han bare kom til å spille i denne ene filmen. I ettertid har Lazenby angret på denne avgjørelsen.

Gallavisningen av On Her Majesty’s Secret Service er etter sigende et nonprofit-arrangement, og finner sted 1. september på Kino Victoria i Oslo. Initiativtakerne lover at flere ikoniske Bond-damer vil kaste glans på den røde løperen, og at den britiske Bond-skredderen Anthony Sinclair vil sy en helt ny smoking til Lazenby.

Vi ser frem til å møte Lazenby, og ikke minst til et gjensyn med den fantastiske filmen.