Paul Thomas Anderson skal skrive og muligens regissere Pinocchio med Robert Downey Jr.

Er dette årets merkeligste filmnyhet? Warner Bros. har lenge planlagt en Pinocchio-filmatisering med Robert Downey Jr. som Geppetto. Nå fremkommer det at Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood) skal bearbeide manuskriptet, og samtidig vurdere om han også skal sitte i registolen.

Downey Jr. skulle opprinnelig spille hovedrollen i Inherent Vice, og han og Anderson er gode venner, så et samarbeid mellom dem burde ikke overraske noen. Downey Jr. har forsøkt å stable filmen på beina i årevis, og nå som nye adaptasjoner av klassiske eventyr (Maleficent, Cinderella) har blitt en trend, er det enklere å få finansiert moroa. Han har selv tatt flere runder med manuskriptet, som opprinnelig ble ført i pennen av Bryan Fuller og Jane Goldman. Michael Mitnick, som skrev The Giver for Phillip Noyce, har også vært innom.

Intet er bemerkelsesverdig med dette prosjektet, hadde det ikke vært for at Paul Thomas Anderson plutselig er involvert. Om PTA faktisk ender med å regissere filmen, vil arbeidet potensielt kunne utgjøre en underlig digresjon i filmografien hans.

Downey Jr. vil selv produsere filmen, sammen med Susan Downey og Dan Jinks. Vi venter i spenning på oppdateringer om PTAs rolle.

Kilde: The Hollywood Reporter