Årets Aurora-pris tildelt AtlantisParasitt tok hjem publikumsprisen

TIFF 2020: I går kveld ble syv priser ble delt ut under avslutningsseremonien til Tromsø internasjonale filmfestival.Alle filmene i konkurranseprogrammet har sin norske premiere under Tromsø Internasjonale Filmfestival.

 Vinneren av årets Aurora-pris ble Atlantis av den ukrainske regissøren Valentyn Vasyanovych. FIPRESCI-filmen ble tildelt østerikske Lillian, regissert av Andreas Horvath.

Don Quxote-prisen blir delt ut av FICC (Federation internationale des cine-clubs). Origanisasjonen ble grunnlagt 1947 under filmfestivalen i Cannes, og er en paraplyorganisasjon for filmklubber og ikke-kommersielle kinoer. I år valgte denne juryen den rumenske dokumentaren Collective (Alexander Nanau) som sin favoritt.

Tromsøpalmen deles ut til den beste filmen i sideprogrammet Film fra nord. Vinnerfilmens regissør får 5000 Euro fra ressurssentrene for film i Barentsregionen. Sofie Edvardssons Topp 3 gikk av med seieren. Faith in Film-prisen er opprettet av Norske kirkeakademier, Tromsø kirkeakademi og KULT senter for kirke, kunst og kultur. 

Vinnerfilmen skal engasjere og stimulere til refleksjon, kritikk og ettertanke om religionens plass i menneskers liv og i samfunnet, og gi innsikt i livssynsspørsmål eller åndelighet. Vinneren ble Balloon av Pema Tseden. Den norske Fredsfilmprisen/Norwegian Peace Film Award (NoFPA) gis til en film som setter søkelyset på direkte, strukturell eller kulturell vold, og som på en kreativ og kunstnerisk måte bidrar til forebygging eller reduksjon av vold/krig. Vinneren ble Made in Bangladesh av Rubaiyat Hossain.

Ettersom TIFF er en utpreget publikumsfestival, veier Tromsø Audience Award naturligvis tungt. Årets vinner ble ikke overraskende Bong Joon-hos mesterverk Parasitt, som vant Gullpalmen i Cannes og nå er nominert til seks Oscar-priser.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>