Bent Hamers Hjem til jul til San Sebastian

Vi venter desperat på Bent Hamers Hjem til jul. Filmen kom ikke til hovedkonkurransen i Cannes (selv om Hamer har deltatt i sideprogrammer hele fire ganger tidligere), og siden da har det vært knyttet mye spenning opp til hvilken annen internasjonal festival som ville invitere den til konkurranse. Svaret er San Sebastian; en av Europas absolutt mest prestisjetunge festivaler. Dette blir filmens internasjonale premiere, to måneder før den norske premieren 12. november. 18 filmer skal totalt konkurrere om festivalens gjeve trofeer når den 58. utgaven går av stabelen 17.-25. september. Gratulerer så mye!

Hjem til jul er som de fleste nå vel har fått med seg, en adaptasjon av Levi Henriksens novellesamling Bare mjuke pakker under treet. Hamer har som vanlig selv produsert filmen under BulBul Film, med blant annet John Christian Rosenlund bak kamera og en perlerad av navn på rollelisten: Trond Fausa Aurvåg, Robert Skjærstad, Fridtjof Såheim, Reidar Sørensen, Ingunn Beate Øyen, Nina Andresen Borud, Tomas Norström, Joachim Calmeyer, Kai Remlov, Cecilie Mosli, Igor Necemer, Nina Zanjani, Henriette Steenstrup og Gard Eidsvold. Handlingen utspiller seg over noen få timer på ettermiddagen juleaften. Personene i de ulike historiene har et stort spenn i alder og livssituasjon, men de forskjellige trådene vil krysse hverandre og fortelle det som er blitt beskrevet som en en historie om forsoning med sitt eget liv og sterk frustrasjon. Filmen er spilt inn i Östersund i Sverige, i tillegg til opptak i både Stjørdal og Rührområdet i Tyskland.