PGA med ti nominasjoner også

Etter Akademiets ganske så kritiserte avgjørelse om å nominere hele ti filmer til Oscar for beste film, er det kanskje ikke spesielt overraskende at Producers Guild of Americafølger opp og gjør det samme. Lauget nominerer normalt fem filmer til sin høythengende pris som deles ut i januar hvert år, og vinneren sees alltid som en soleklar favoritt til å stikke av med Oscar en drøy måned senere.

Tunge institusjoner som The National Board of Review, The American Film Institute og The Broadcast Film Critics har i flere år nominert ti filmer, og mange har lurt på hvorfor PGA ikke har fulgt etter. -Kanskje ikke minst fordi deres pris i større grad belønner kommersiell suksess enn Akademiet, noe som åpner for filmer som eksempelvis District 9 og siste Harry Potter. At de nå skal liste opp hele ti filmer, øker ihvertfall sjansene betraktelig.