Klart for Mads Mikkelsen som Stravinsky

Jeg har tidligere skrevet om Chanel-året 2009 der to filmer basert på legendens liv slåss om oppmerksomheten. Den første har Audrey Tautou i hovedrollen, og fikk premiere i Frankrike i april, den andre avslutter årets Cannes-festival i kveld. Sistnevne; Coco Chanel & Igor Stravinsky, har raskt posisjonert seg som den mest omtalte og interessante kanskje nettopp fordi den omhandler det forholdsvis ukjente og myteomspunne forholdet mellom Chanel og komponist Stravinsky.

Mads Mikkelsen tolker den russiske komponisten, mens Gabriel Yared bidrar med visstnok helt briljant originalmusikk i en produksjon som starter med urfremførelsen av Stravinskys Vårofferet i Paris i 1913. I anledning kveldens premiere, er det dukket opp en trailer for filmen som du kan ta en titt hos Twitch. Smakebiten er noe kaotisk, og det er vanskelig å få tak i handlingen, men interessant å se Mikkelsen forvandlet til russisk komponist, og ikke minst høre han snakke fransk. Ikke overraskende ser begge deler ut til å fungere utmerket. Premieren på Vårofferet endte med buing og skandale – la oss håpe Cannes-publikummet ikke føler behov for å gjøre det samme!