Energiske glimt i Nine-teaser

Ojoj… Jeg mistenker at en av neste års Oscar-kandidater allerede er i boks. Ikke bare fordi rollelisten til Rob Marshalls Nine er mildt sagt imponerende, og sannsynligvis alene nok til å overbevise et overfladisk akademi. Nei, mest fordi de små glimtene vi får i teaseren rett og slett overbeviser. Jeg stoppet på spesifikke lyssettinger (00:22), kamerautsnitt (01.37) , kostymer (01.56), scenografiske detaljer (00:54) og så videre. Det hele ser ut til å være så stappfullt av energi og vitalitet, at jeg begynner å få troen på at regissøren kan overgå sin genistrek Chicago.

Marion Cotillard ser ut til å innta en slags hovedrolle i filmen, mens Penélope Cruz bokstavelig talt tar den helt ut. Judi Dench får nok sin 7. Oscarnominasjon, mens de andre stjernene også ser ut til å få nok oppmerksomhet. Spørsmålet blir vel mest av alt om Marshall greier å sjonglere alt dette til en helhetlig historie. Det visuelle er ekstravagant; kanskje ikke spesielt overraskende, men jeg gleder meg over å se det nydelige svart/hvitt-fotoarbeidet, samt bruken av neonlys i enkelte sekvenser. Dette ser ut til å bli ekspressivt på alle områder!