Oscar 2011: Producers Guild-nominasjoner og vinnere

Oscar 2011: Ingen store overraskelser da Producers Guild (PGA) lanserte sine ti nominasjoner for beste film. The Social Network er soleklar favoritt. Inception kan lure fra sidelinja på grunn av sin massive inntjening – filmen har spilt inn over 825 millioner dollar verden rundt. Coen-brødrenes True Grit har også klatret på favorittlistene, men må fortsatt regnes som en outsider.

Interessant er fraværet av Debra Graniks Winter’s Bone, – en film som har fått både strålende kritiker og gullstatuettstemplet påklistret. Det er også litt merkelig at Ben Afflecks The Town når opp, mens Disney må være skuffet over fraværet av Tangled i animasjonskategorien. Kanskje ikke spesielt overraskende, men personlig er jeg skuffet over å ikke se Roman Polanskis The Ghost Writer og John Cameron Mitchells Rabbit Hole på listen. Montages-leserne vil kanskje savne Martin Scorseses Shutter Island også?

Scott Rudin må fortsatt regnes som Hollywoods golden boy, med to filmer på listen; begge favoritter til en bråte Oscar-nominasjoner. Han står bak både David Finchers The Social Network og nevnte True Grit – titler som ikke akkurat lyser blockbuster, men som allikevel gjør det veldig bra på kinolistene rundt om. Imponerende, mildt sagt.

Her er samtlige titler, med kreditert produsent under:

«The Social Network» må sies å være den store favoritten

127 Hours
Produsert av Danny Boyle, Christian Colson

Black Swan
Produsert av Scott Franklin, Mike Medavoy, Brian Oliver

Inception
Produsert av Christopher Nolan, Emma Thomas

The Fighter
Produsert av David Hoberman, Todd Lieberman, Mark Wahlberg

The Kids Are All Right
Produsert av Gary Gilbert, Jeffrey Levy-Hinte, Celine Rattray

The King’s Speech
Produsert av Iain Canning, Emile Sherman, Gareth Unwin

The Social Network
Produsert av Dana Brunetti, Ceán Chaffin, Michael De Luca, Scott Rudin

The Town
Produsert av Basil Iwanyk, Graham King

Toy Story 3
Produsert avDarla K. Anderson

True Grit
Produsert av Ethan Coen, Joel Coen, Scott Rudin

Nominerte for Outstanding Producer of Animated Theatrical Motion Pictures:

Despicable Me
Produsert avJohn Cohen, Janet Healy, Christopher Meledandri

How to Train Your Dragon
Produsert av Bonnie Arnold

Toy Story 3
Produsert av Darla K. Anderson