Skuffende trailer til Amelia

Amelia er en av disse filmene som skriker Oscar før den i det hele tatt er gått i produksjon: Hovedrollen er en tolkning av en historisk person, i dette tilfellet Amelia Earhart – første kvinne til å fly over Atlanterhavet, gestaltet av two time Academy Award-winner Hillary Swank. Bare dét lukter forgylt statuett.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har gledet meg til denne filmen. Riktignok er jeg ingen fan av hverken Swank eller Nair, men historien er spennende og det ligger nok drama i materialet til at det burde våre masse å engasjere seg i, -ikke minst all mystikken rundt hennes forsvinning over Stillehavet i 1937. Vel, i dag kom traileren, og jammen har ikke Fox & co greid å fjerne enhver følelse av nettopp mystikk. Isteden får vi presentert en svulstig og klisjéfy historie om ei dame som bare «just wanted to be free».  Ta en titt selv!