- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Her er BIFF sine konkurranseprogrammer – inkluderer Kelly Reichardts First Cow

Av , 15. september 2020 i Ukategorisert

BIFF 2020: I kveld har vi gleden av å eksklusivt annonsere hvilke titler som skal konkurrere om priser under Bergen internasjonale filmfestival [1] i oktober.

Dette er de såkalte Extraordinaire-programmene for henholdsvis fiksjon og dokumentar: Cinema Extraordinaire og Documentaire Extraordinaire. Førstnevnte seksjon kan skilte med det Montages synes er den suverent beste filmen fra årets Berlinale, nemlig Kelly Reichardts First Cow [2] (lytt til vår podkast [3]).

Amerikanske Reichardt er en auteur vi har fulgt tett på Montages, og filmer som Meek’s Cutoff [4] (2010) og Certain Women [5] (2016) har det til felles at de aldri inngår kompromisser for å tekkes et bredt publikum. Den umiskjennelige visualiteten og fortellerstilen er intakt i First Cow, men denne fortellingen om mat, handel og utveksling av kulturelle erfaringer og tradisjoner virker likevel mer inkluderende og underholdende enn tidligere Reichardt-filmer.

Satsingen på dokumentar er en viktig del av BIFF sin identitet, og som eneste norske festival kan de plukke ferskvarer fra Venezia (som alltid viser mye god dokumentar, og som nettopp ble gjennomført i noenlunde kjent stil [6], på tross av koronarestriksjoner). Filmen vi møter med størst forvetninger fra Documentaire Extraordinaire-seksjonen er nok Patricia Pérez Fernández og Heidi Hassans kritikerroste In a Whisper [7], som vant IDFA [8]-juryens hovedpris for snart ett år siden. Filmen er en slags brevveksling mellom to kvinner som vokste opp sammen på Cuba, utvandret til Europa og senere mistet kontakten med hverandre. I BIFF-katalogen beskrives filmen som en «drømmende utforskning av vennskap, felles hukommelse, emigrasjon og 70-tallets Cuba».

En komplett oversikt over konkurranseprogrammene finner du på festivalens hjemmesider (her [9] og her [10]). I år foregår festivalen fra 7.–18. oktober.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/her-er-biff-sine-konkurranseprogrammer-inkluderer-kelly-reichardts-first-cow/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Bergen internasjonale filmfestival: https://www.biff.no/

[2] First Cow: https://www.imdb.com/title/tt9231040/

[3] vår podkast: https://montages.no/2020/02/filmfrelst-381-berlinalen-2020-kelly-reichardts-first-cow-og-christian-petzolds-undine/

[4] Meek’s Cutoff: https://montages.no/film/meeks-cutoff/

[5] Certain Women: https://montages.no/film/certain-women/

[6] noenlunde kjent stil: https://montages.no/2020/09/filmfrelst-411-venezia-2020-mona-fastvolds-the-world-to-come-og-almodovars-korona-kortfilm/

[7] In a Whisper: https://www.biff.no/filmer/article1436761.ece

[8] IDFA: https://www.idfa.nl/en/

[9] her: https://www.biff.no/article1439185.ece

[10] her: https://www.biff.no/article1439170.ece

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.