- Montages - https://montages.no -

Montages.no

TIFF 2021 – Filmprat: En samtale med Guro Bruusgaard om HAN

Av , 21. januar 2021 i Festival

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival [1], og ettersom årets utgave er heldigital – av hensyn til nasjonale smitteverntiltak – dekker vi festivalen «på avstand» med artikler og podkaster.

*

TIFF 2021: I denne siste episoden av årets Filmprat fra filmfestivalen i Tromsø møter Montages-redaktør Karsten Meinich regissør Guro Bruusgaard [2] til samtale om hennes spillefilmdebut HAN [3].

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement under Tromsø internasjonale filmfestival, der vi fører samtaler med deltagende filmskapere eller andre relevante festivalpersonligheter. Ettersom TIFF i 2021 er et heldigitalt arrangement, har disse møtene blitt virtuelle.

Gjennom produksjonsselskapet Alternativet [4] har Guro Bruusgaard og tre andre filmskapere – Mariken Halle [5], Katja Eyde Jacobsen [6] og Magnus Mork [7] – etablert et miljø der de kan «stå i praksis», som Bruusgaard formulerer det, og ta grep om utviklingen og produksjonen av sine filmer uten å miste kunstnerisk kontroll. I fjor deltok Alternativet med Halles Vi er her nå [8] på TIFF (som Bruusgaard produserte), og i år er det altså Bruusgaards spillefilmdebut som regissør, HAN, som får sin premiere.

I samtalen nedenfor forteller regissøren bl.a. om arbeidet med research og utviklingen av manuset til HAN, skrevet i samarbeid med Fijona Jonuzi [9], som dreier seg rundt tre mannlige rollefigurer med hver sin krise. Bruusgaard forklarer også hvorfor tematikken i HAN har vært så viktig for henne å formidle gjennom filmen, og på hvilken måte flettverksfilmer fra tidlig 2000-tall og krenkelseshumor fra tv-serier som Seinfeld [10] og Curb Your Enthusiasm [11] har vært inspirasjonskilder underveis.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/tiff-2021-filmprat-en-samtale-med-guro-bruusgaard-om-han/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Tromsø internasjonale filmfestival: http://tiff.no/

[2] Guro Bruusgaard: https://montages.no/filmfolk/guro-bruusgaard

[3] HAN: https://montages.no/film/han/

[4] Alternativet: https://www.alternativetproduksjon.no/

[5] Mariken Halle: https://montages.no/filmfolk/mariken-halle/

[6] Katja Eyde Jacobsen: https://montages.no/filmfolk/katja-eyde-jacobsen/

[7] Magnus Mork: https://montages.no/filmfolk/magnus-mork/

[8] Vi er her nå: https://montages.no/film/vi-er-her-na/

[9] Fijona Jonuzi: https://montages.no/filmfolk/fijona-jonuzi

[10] Seinfeld: https://www.imdb.com/title/tt0098904/

[11] Curb Your Enthusiasm: https://www.imdb.com/title/tt0264235/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.