- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Steve McQueen mottok publikumsprisen i Toronto for 12 Years a Slave

Av , 16. september 2013 i Ukategorisert

Det er tilknyttet store forventninger til Steve McQueen [1]s (Hunger, Shame) filmatisering av Solomon Northups biografi, det historiske dramaet 12 Years a Slave [2]. Filmen var tidlig spådd som neste års Oscar-favoritt, og denne posisjonen ble bekreftet etter at filmen i går mottok publikumsprisen i Toronto – en pris som ofte har vist seg å gå til Oscar-vinnere.  

Toronto-publikummet har tidligere foretrukket lettere crowd-pleasers som Silver Linings Playbook [3], The King’s Speech [4] og Slumdog Millionaire [5]. Det kom derfor som en overraskelse på mange at årets vinner ble McQueens brutale slaveri-drama (en fullstendig oversikt over vinnerne i Toronto finner du her [6]).

12 Years a Slave tar for seg historien om hvordan en fri mann ble kidnappet og solgt til slavehandel i Amerika på 1800-tallet. Filmen hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Telluride i slutten av august, hvor den høstet svært god mottakelse [7] fra pressen.

12

McQueens har opparbeidet seg en kort, men sterk filmografi, og det skal bli spennende å se hvordan regissøren har valgt å tilnærme seg Northups materiale – det er strengt tatt ikke første gang noen lager en film om slaver i Amerika på 1800-tallet (Spielberg har jo forsøkt seg to ganger, med varierende hell). Traileren ser veldig flott ut, men antyder samtidig at den den kompromissløse filmskaperen vi ble kjent med i Hunger [8] og Shame [9] trer over i et mer tilgjengelig, publikumsvennlig landskap.

12 Years a Slave får norsk premiere 31. januar neste år, bare få dager før Oscar-showet, som går av stabelen 9. februar. Her kan du se traileren:


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/steve-mcqueen-mottok-publikumsprisen-i-toronto-for-12-years-a-slave/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Steve McQueen: http://montages.no/filmfolk/steve-mcqueen

[2] 12 Years a Slave: http://montages.no/film/12-years-a-slave/

[3] Silver Linings Playbook: http://montages.no/film/silver-linings-playbook/

[4] The King’s Speech: http://www.imdb.com/title/tt1504320/

[5] Slumdog Millionaire: http://montages.no/film/slumdog-millionaire/

[6] her: http://blogs.indiewire.com/theplaylist/steve-mcqueens-12-years-a-slave-wins-toronto-international-film-festival-peoples-choice-award-20130915

[7] mottakelse: http://www.rottentomatoes.com/m/12_years_a_slave/

[8] Hunger: http://montages.no/film/hunger/

[9] Shame: http://montages.no/film/shame/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.