- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Solan og Ludvig reiser ut i verden – Herfra til Flåklypa er invitert til barnefilmkonkurransen i Berlin

Av , 14. januar 2016 i Ukategorisert

Om en knapp måned går startskuddet for den 66. utgaven av filmfestivalen i Berlin [1], og i dag kom en hyggelig melding for alle som er glad i norsk film: Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa [2] har blitt valgt ut til å delta i Berlinalens barnefilmkonkurranse Generation Kplus.

Rasmus A. Sivertsen [3]s film, som hadde norsk kinopremiere 1. juledag, vil altså få sin internasjonale premiere på Berlinalen – og festivalens barnefilmseksjon anses som verdens største (og viktigste) konkurranseprogram for barne- og ungdomsfilm. Norske barnefilmer har tidligere gjort det skarpt i Berlin, hvor eksempelvis Arild Andresen [4]s Keeper’n til Liverpool [5] i 2011 vant hovedprisen i Generation Kplus.

I en pressemelding fra Norsk filminstitutt [6] uttrykker produsent Cornelia Boysen [7] sin glede over utvelgelsen: «Hvem skulle trodd at rivaliseringen mellom to små bygder i Norge hadde internasjonal interesse? Dette viser at Kjell Aukrusts fantastiske univers har potensiale utover landegrensene.» Avdelingsdirektør for lanseringsavdelingen i NFI, Stine Helgeland, ser også svært positivt på at norsk film får en god start på det internasjonale festivalåret 2016: «Kjøpere, festivalprogrammere og presse kommer [til Berlin] fra hele verden for å se de nyeste filmene rettet mot denne målgruppen, noe som betyr at man kan oppnå bred internasjonal distribusjon.»

I vår analyse [8] her på Montages av Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa berømmer Thor Joachim Haga [8] filmen og finner mange kvaliteter, blant annet i det visuelle uttrykket: «[Filmskaperne boltrer] seg i nattlig skogslys, stjerneklare himler, skyggespill rundt leirbålet og dunkle fjellformasjoner i det fjerne. På den måten skapes det ikke bare visuell dybde, men også en nysgjerrighet rundt omfanget av det Alvdal-inspirerte fantasy-landskapet i Kjell Aukrusts fortellinger.»

Noe så erkenorsk som Flåklypa kan virke som en vanskelig pitch til et utenlandsk publikum, men alt tilsier uansett at Solan og Ludvig i Berlin vil møte en mer fremmed verden enn i osteløpet de legger ut på i Herfra til Flåklypa.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/solan-og-ludvig-reiser-ut-i-verden-herfra-til-flaklypa-er-invitert-til-barnefilmkonkurransen-i-berlin/

Lenker i denne artikkelen:

[1] filmfestivalen i Berlin: http://www.berlinale.de/en/HomePage.html

[2] Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa: http://montages.no/film/solan-og-ludvig-herfra-til-flaklypa/

[3] Rasmus A. Sivertsen: http://montages.no/filmfolk/rasmus-a-sivertsen-2/

[4] Arild Andresen: http://montages.no/filmfolk/arild-andresen/

[5] Keeper’n til Liverpool: http://www.imdb.com/title/tt1488574/combined

[6] Norsk filminstitutt: http://www.nfi.no/omnfi/presse/pressemeldinger/solan-og-ludvig-herfra-til-berlin

[7] Cornelia Boysen: http://montages.no/filmfolk/cornelia-boysen/

[8] I vår analyse: http://montages.no/2015/12/solan-og-ludvig-herfra-til-flaklypa-2015/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.