- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Norsk filminstitutt gir VIP-stipend til tre norske regissører

Av , 13. februar 2015 i Ukategorisert

NFI [1] skriver i en pressemelding at de har delt ut tre VIP-stipend på 200.000 kroner til de norske regissørene Bård Breien, Solveig Melkeraaen og Eirik Svensson.

Det såkalte «Vekst i prosjekt»-stipendet skal gi etablerte langfilmregissører tid til fordypning og rom for eksperimentering med form og innhold, knyttet til prosjekter de ønsker å realisere. Mottagerne av stipendet vil bli tildelt 200.000 kroner i ett eller to år.

Filminstituttet presenterer årets mottagere slik:

Bård Breien [2] vakte oppsikt både nasjonalt og internasjonalt med debutfilmen Kunsten å tenke negativt [3] (2006). Breien, som nå har flere filmer og tv-serier bak seg, viser en særlig evne til å skape mørke, morsomme og originale fortellinger. Han har et særegent blikk på tilværelsen – sist sett i TV-serien Kampen for tilværelsen [4]. Breien har flere filmprosjekter i utvikling, og skal med VIP-stipendet ta tak i utfordringene knyttet til et personlig og ambisiøst prosjekt.

Solveig Melkeraaen [5] har en omfattende dokumentarproduksjon bak seg, og stikker seg ut i det norske filmlandskapet med filmer som har nådd ut både nasjonalt og internasjonalt. Hun har vist spesiell evne til nærhet, dybde og autensitet i sine arbeider, og har tatt publikum med storm med sin kinodokumentardebut Flink pike [6], et personlig og utfordrende filmprosjekt. Melkeraaen er en reflektert regissør som med VIP-stipendet har en god plan for å videreutvikle sin kompetanse i et unikt filmprosjekt.

Eirik Svensson [7] debuterte med kinofilmen En som deg [8] i 2013 og kom med sin andre spillefilm, Natt til 17. [9], allerede året etter. Han ble nylig nominert til beste regissør [10] for Kanonprisen for Natt til 17. Svensson er en ny stemme i en ny generasjon fra Den norske filmskolen, og har allerede markert seg i filmlandskapet. Han jobber med utvikling av flere filmprosjekter og har en god plan for å utvikle seg som regissør.

Vi gratulerer de tre regissørene, og ser frem til å se om det kunstneriske «pusterommet» stipendet legger til rette for vil bære frukter.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/norsk-filminstitutt-gir-vip-stipend-til-tre-norske-regissorer/

Lenker i denne artikkelen:

[1] NFI: http://www.nfi.no/omnfi/presse/pressemeldinger/vip-stipend-til-breien-melkeraaen-og-svensson

[2] Bård Breien: http://montages.no/filmfolk/B%C3%A5rd%20Breien/

[3] Kunsten å tenke negativt: https://montages.nowww.imdb.com/title/tt0945356/

[4] Kampen for tilværelsen: http://www.imdb.com/title/tt3773240/

[5] Solveig Melkeraaen: http://montages.no/filmfolk/Solveig%20Melkeraaen/

[6] Flink pike: http://montages.no/2014/10/analysen-flink-pike-2014/

[7] Eirik Svensson: http://montages.no/filmfolk/Eirik%20Svensson/

[8] En som deg: http://montages.no/2013/02/analysen-en-som-deg-2012/

[9] Natt til 17.: http://montages.no/2014/05/analysen-natt-til-17-2014/

[10] nylig nominert til beste regissør: http://montages.no/nyheter/her-er-de-nominerte-til-kanonprisen-2015-blind-og-mot-naturen-leder-an/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.