- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmprat: En samtale med Valeska Grisebach om Western

Av , 21. januar 2018 i Festival

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival [1], og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2018: I årets siste utgave av Filmprat møter vi regissør Valeska Grisebach [2] (Sehnsucht), som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sin nye film Western [3].

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Valeska Grisebach deltok i festivalens hovedkonkurranse med Western, og senere på kvelden etter at vår samtale med regissøren ble tatt opp, vant filmen TIFFs viktigste utmerkelse, Auroraprisen [4]. (Mer om alle festivalens priser her [4]. Les også Roskva Koritzinkys omtale av Western [5].)

I samtalen nedenfor forteller Grisebach om sin livslange fascinasjon for westernfilmer, både deres sjangeruttrykk og tematiske potensial, og hvordan ideen til Western steg ut av hennes ønske om å ta i bruk western-mytologi og -ikonografi til å forme sin egen, revisjonistiske variasjon i et europeisk landskap. Regissøren snakker også om sine mange viktige samarbeidspartnere i den løst anlagte tyske filmgenerasjonen kjent som Berliner-skolen (les mer i Sveinung Wålengens artikkel [5]), blant dem produsent/regissør Maren Ade [6] (Min pappa Toni Erdmann) og klipper Bettina Böhler [7] (også kjent for sine samarbeid med Christian Petzold). Se hele samtalen nedenfor.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/filmprat-en-samtale-med-valeska-grisebach-om-western/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Tromsø internasjonale filmfestival: http://tiff.no/

[2] Valeska Grisebach: http://montages.no/filmfolk/valeska-grisebach

[3] Western: http://montages.no/film/western/

[4] Auroraprisen: http://montages.no/nyheter/valeska-grisebachs-western-tildelt-auroraprisen-pa-tiff/

[5] omtale av Western: http://montages.no/2014/02/om-blikk-identitet-og-det-spokelsesaktige-ved-berliner-skolen/

[6] Maren Ade: http://montages.no/filmfolk/maren-ade/

[7] Bettina Böhler: http://montages.no/filmfolk/bettina-bohler

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.