- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Eskil Vogt og Margreth Olin til Berlinalen med Blind og 3D-film

Av , 17. januar 2014 i Ukategorisert

Regissør og manusforfatter Eskil Vogt [1]s Blind [2]har verdenspremiere på filmfestivalen i Sundance i dag, 17. januar, og er nå også valgt ut til sideprogrammet Panorama i Berlin.

Denne seksjonen er nesten alltid er festivalens mest interessante, og møter derfor mye interesse fra både presse og publikum. Regissører som Ole Giæver (Fjellet), Rune Denstad Langlo (Nord), Jens Lien (Jonny Vang) og Erik Poppe (Schpaaa) har tidligere vist sine debutfilmer i samme seksjon. I pressemeldingen til Norsk Filminstitutt kommer Vogt med denne uttalelsen:

Jeg er glad og faktisk ikke så rent lite stolt over at Blind får begynne sitt liv på to så viktige filmfestivaler. Da vi utsatte premieren for et halvt år siden på grunn av Sundance var tankene innom denne muligheten, men jeg våget ikke å tro at det var mulig. Dette er rett og slett den beste starten filmen kunne fått, sier regissør Eskil Vogt.

Produsent Hans-Jørgen Osnes i Motlys er naturlig nok like henrykt:

Som produsent er det er en stor glede at Eskil med Blind, har klart mesterstykket å bli plukket ut til Berlin Panorama etter hovedkonkurransen i Sundance. Et drømmescenario for en film og enda mer for en debutant. Dette er en pangstart for filmen og det legger grunnlaget for bred internasjonal distribusjon. Det er en stor glede og ære å få komme i denne posisjonen, sier produsent Hans-Jørgen Osnes.

[3]

Margreth Olin [4] skal på sin side presentere en 3D-film om Operahuset i Bjørvika (se toppbilde), som er et bidrag til filmprosjektet Cathedrals of Culture [5] om diverse ikoniske bygninger – som blant annet inkluderer en del om Halden fengsel. Cathedrals of Culture er produsert av Win Wenders [6]‘ selskap Neue Road Movies, og samtlige av de seks filmene i serien er skutt i 3D. Olins norske bidrag er produsert av Maria Ekerhovd [7] i Mer film.

Den 64. utgaven av filmfestivalen i Berlin finner i år sted mellom 6. og 16. februar. Montages vil være til stede under festivalen og rapportere om filmene vi ser.

Kilder: Norsk Filminstitutt og Mer film

*


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/eskil-vogt-og-margreth-olin-til-berlinalen-med-blind-og-3d-film/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Eskil Vogt: http://montages.no/filmfolk/eskil-vogt

[2] Blind : http://www.imdb.com/title/tt2616810/reference

[3] Image: http://montages.no/nyheter/eskil-vogt-og-margreth-olin-til-berlinalen-med-blind-og-3d-film/skjermbilde-2014-01-17-kl-16-00-16/

[4] Margreth Olin: http://www.imdb.com/name/nm0646444/reference

[5] Cathedrals of Culture: http://www.imdb.com/title/tt2713778/reference

[6] Win Wenders: http://www.imdb.com/name/nm0000694/reference

[7] Maria Ekerhovd: http://www.imdb.com/name/nm2250929/reference

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.