- Montages - https://montages.no -

Montages.no

AWE har kjøpt Gaspar Noés Love og Hou Hsiao-hsiens The Assassin m.fl. for norsk kinodistribusjon

Av , 28. mai 2015 i Ukategorisert

Cannes 2015: Another World Entertainment [1] ble årets konge blant norske distributører i Cannes. Selskapet kan meddele at de har kjøpt et knippe av festivalens mest ettertraktede titler for norsk kinodistribusjon – blant andre Gaspar Noés sex-melodrama Love [2] og Hou Hsiao-hsiens underskjønne mesterverk The Assassin [3].

Jamfør Montages’ podkaster [4] fra Cannes, er begge filmene blant redaksjonens foretrukne fra årets festival, og før utdelingen anså vi The Assassin som en favoritt til å vinne Gullpalmen (resultatet ble en pris for beste regi til Hou). AWE vil også distribuere Hirokazu Koreeda [5]s Our Little Sister [6] (les vår omtale [7]), som ble en av festivalens hyggeligste overraskelser for oss. Mottagelsen bar preg av moderat begeistring, men i våre øyne var filmen en av de aller beste i hovedkonkurransen.

Love er en acquired taste, som helt sikkert blir en utfordring å selge på kino. Interessen for Gaspar Noé er imidlertid stor, og da hans forrige film Enter the Void ikke fikk [8] norsk kinodistribusjon i 2011, strømmet folk til Cinemateket. Med riktig markedsføring og litt medieomtale, har vi klokkertro på at denne enestående filmopplevelsen – i 3D – kan finne sitt publikum.

Utenom titlene fra den såkalte «official selection», har AWE rasket med seg Jaco Van Dormaels The Brand New Testament [9] og Philippe Garrels kritikerroste In the Shadow of Women [10] fra sideprogrammet Directors’ Fortnight, samt Stig Björkmans dokumentar om Ingrid Bergman, Jag är Ingrid [11]. Sistnevnte ble vist som en del av «Cannes Classics» i forbindelse med årets fokus på den legendariske skuespillerinnen.

Leder for den norske AWE-avdelingen, Marius Olsen, er entusiastisk overfor Montages:

Det var en god Cannes-festival med et sterkt program i år, og jeg er storfornøyd med kjøpene. I fjor landet vi Mamma [12], som mottok juryprisen, og i år landet vi The Assassin, som sikret Hou Hsiao-hsien en velfortjent pris for beste regi. Dette er en av de vakreste filmene jeg noensinne har sett på et lerret! Det blir også spennende å vise Gaspar Noés kontroversielle og fuktige Love for et norsk publikum.

Suksessen med It Follows (nå over 40.000 besøk), Mamma og What We do in the Shadows [13] har satt oss i en posisjon hvor vi har mulighet til å se på større kinoprosjekter, som er veldig motiverende og spennende. 9. oktober distribuerer vi vår første norske film på kino, Villmark 2 [14]. Vi har virkelig tro på filmen, og satser på høye besøkstall.

Allerede på det nåværende tidspunkt er brorparten av høydepunktene fra Cannes sikret norsk kinodistribusjon – til stor glede for publikummere med åpne sinn og appetitt for festivalfilm.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/another-world-entertainment-har-kjopt-gaspar-noes-love-hou-hsiao-hsiens-the-assassin-og-hirokazu-koreedas-our-little-sister-for-norsk-kinodistribusjon/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Another World Entertainment: http://www.anotherworldent.com/index.php?n=contact

[2] Love: http://montages.no/film/love/

[3] The Assassin: http://montages.no/film/the-assassin/

[4] podkaster: http://montages.no/tema/cannes-2015/

[5] Hirokazu Koreeda: http://www.imdb.com/name/nm0466153/?ref_=nv_sr_1

[6] Our Little Sister: http://www.imdb.com/title/tt3756788/?ref_=nm_flmg_dr_1

[7] vår omtale: http://montages.no/2015/05/hirokazu-koreedas-our-little-sister-er-en-rett-temperert-varmeflaske/

[8] ikke fikk: http://montages.no/2010/11/distribuer-denne-enter-the-void/

[9] The Brand New Testament: http://www.imdb.com/title/tt3792960/?ref_=fn_al_tt_1

[10] In the Shadow of Women: http://www.imdb.com/title/tt3651326/?ref_=fn_al_tt_1

[11] Jag är Ingrid: http://montages.no/film/jeg-er-ingrid/

[12] Mamma: http://montages.no/film/mommy/

[13] What We do in the Shadows: http://www.imdb.com/title/tt3416742/?ref_=fn_al_tt_1

[14] Villmark 2: http://montages.no/nyheter/friluftens-uhygge-og-norsk-horror-returnerer-i-fersk-teaser-til-villmark-2/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.