- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Andrea Bræin Hovig og Maria Sødahl nominert til European Film Awards for Håp

Av , 10. november 2020 i Ukategorisert

Maria Sødahl [1]s fremragende Håp [2] er nominert til European Film Awards for beste regi. I tillegg er hovedrolleinnehaver Andrea Bræin Hovig [3] nominert i kategorien for beste kvinnelige skuespiller.

Bræin Hovig er den første norske skuespilleren som har blitt nominert til European Film Academy sin European Film Award for en rolle i en norsk film. Og det skulle bare mangle, for som vi spurte oss i denne podkasten [4] om det norske filmåret 2019: Leverte noen i hele verden en bedre rolleprestasjon i fjor? Ane Dahl Torp [5] er for øvrig også nominert, for sin rolle i svenske Amanda Kernells Charter [6]. Så dette er virkelig en historisk dag for norske skuespillere!

Regissør Maria Sødahl er på sin side kun andre norske regissør til å bli nominert til en EFA-pris. I dagens pressemelding fra Norsk filminstitutt jubler hun: «Det er stor stas å bli nominert for beste regi! Det er inspirerende for videre arbeid og en oppmerksomhet jeg ønsker å dele med resten av det fantastiske teamet på Håp

«Dette er første gang en norsk skuespiller blir nominert til denne prisen, så å si at dette føles som en ære er tidenes største underdrivelse. Det å få denne internasjonale anerkjennelsen betyr svimlende mye for meg», forteller Andre Bræin Hovig. «Norge har ikke klart å hevde seg spesielt i European Film Awards sammenlignet med Sverige og Danmark. Da er det ekstra gledelig at vi i år har fått to høythengende nominasjoner», sier Håps produsent Thomas Robsahm [7].

Viktor Kosakovskiy [8]s bejublede dokumentarfilm Gunda [9] (som får norsk kinopremiere 1. juledag, via Arthaus) er også nominert. I dokumentarkategorien har Norge hevdet seg fire ganger tidligere.

Les vår analyse [10] av Håp og lytt til vår podkast [11] med Andrea Bræin Hovig. En komplett oversikt over årets EFA-nominasjoner finner du på akademiets hjemmesider [12].


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/andrea-braein-hovig-og-maria-sodahl-nominert-til-european-film-awards-for-hap/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Maria Sødahl: http://montages.no/filmfolk/maria-sodahl

[2] Håp: https://montages.no/film/hap/

[3] Andrea Bræin Hovig: https://montages.no/filmfolk/andrea-braein-hovig

[4] denne podkasten: https://montages.no/2019/12/filmfrelst-370-det-norske-filmaret-2019/

[5] Ane Dahl Torp: https://montages.no/filmfolk/ane-dahl-torp

[6] Charter: https://www.imdb.com/title/tt9850050/?ref_=nm_flmg_act_1

[7] Thomas Robsahm: https://montages.no/filmfolk/thomas-robsahm

[8] Viktor Kosakovskiy: https://www.imdb.com/name/nm0467285/

[9] Gunda: https://www.imdb.com/title/tt11464016/?ref_=nv_sr_srsg_5

[10] analyse: https://montages.no/2019/11/analysen-hap-2019/

[11] vår podkast: https://montages.no/2020/02/filmfrelst-378-en-samtale-med-skuespiller-andrea-braein-hovig-lyset-fra-sjokoladefabrikken/

[12] akademiets hjemmesider: https://www.europeanfilmawards.eu/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.