- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #408: Xavier Dolans Matthias & Maxime

Av Redaksjonen , 24. august 2020 i Filmfrelst

Xavier Dolan [1]s vennskapsdrama Matthias & Maxime [2] er omsider klar for norske kinoer, og i denne episoden av Filmfrelst ser vi nærmere på filmen i en panelsamtale, tatt opp live etter en spesialvisning på Vega Scene i Oslo, fredag 21. august.

Den kanadiske filmskaperen trenger kanskje ikke noen introduksjon for faste lesere og lyttere, for siden debuten med I Killed My Mother [3] i 2009 – samme år som Montages ble etablert – har Xavier Dolan vært en av regissørene vi i redaksjonen har fulgt tettest.

Matthias & Maxime er 31-åringens åttende spillefilm, og vi dekket verdenspremieren under Cannes-festivalen i 2019 med denne omtalen av Lars Ole Kristiansen [4]. I podkastsamtalen nedenfor diskuterer vi filmen i ytterligere detalj, og episoden inneholder spoilere. Vårt panel består av Montages-redaktør Karsten Meinich og to nykommere til Filmfrelst: Nils Erik Flatø [5], leder for organisasjonen FRI Oslo og Viken [6] og filmviter Vanja Ødegård [7].

God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2020/08/filmfrelst-408-xavier-dolans-matthias-maxime/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Xavier Dolan: https://montages.no/filmfolk/xavier-dolan/

[2] Matthias & Maxime: https://montages.no/film/matthias-maxime/

[3] I Killed My Mother: https://www.imdb.com/title/tt1424797/reference

[4] denne omtalen av Lars Ole Kristiansen: https://montages.no/2019/05/xavier-dolans-matthias-et-maxime-er-et-prematurt-oppsummeringsverk/

[5] Nils Erik Flatø: https://blikk.no/fri-oslo-og-viken-nils-erik-flato/nils-erik-flato-skal-lede-fri-oslo-og-viken/184881

[6] FRI Oslo og Viken: https://www.friosloviken.no/

[7] Vanja Ødegård: https://montages.no/?s=Vanja+%C3%98deg%C3%A5rd

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.