- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #386: The Invisible Man

Av Redaksjonen , 26. mars 2020 i Filmfrelst

I denne nye podkastepisoden av Filmfrelst, vår første tatt opp i koronaens tid, har vi satt oss ned ved det virtuelle rundebord for å diskutere den nylig kinoaktuelle – nå klikkefilmaktuelle – grøsseren The Invisible Man [1].

Manusforfatter og regissør Leigh Whannell [2] har i løpet av 2000-tallet bygget seg opp som en av mange lovende nye sjangerfilmskapere i Hollywood, fra manusarbeid på de tre første filmene i Saw-serien og regidebut med Insidious 3 [3] (2015), før han for alvor gjorde seg bemerket med Upgrade [4] (2018) – en idérik hevnthriller med sci-fi-elementer, skrevet og regissert av Whannell. Og nå er han altså klar med sin tredje spillefilm, The Invisible Man, en moderne vri på James Whales klassiske monsterfilm med samme tittel [5] fra 1933.

Vår samtale om filmen dreier seg både rundt Whannells særtrekk som filmskaper, hans ideer for moderniseringen av plottet og rollefigurene i The Invisible Man – opprinnelig en H.G. Wells [6]-roman fra 1897 – og prestasjonen til Elisabeth Moss [7] i hovedrollen. Vi kaster også et kritisk blikk på filmens kvaliteter og mangler som sjanger- og B-film, samtidig som vi unngår å inkludere spoilere.

Etter to uker på kino, ble The Invisible Man altså rammet av koronakrisen, og studioet Universal gikk til det usedvanlige skrittet med å lansere filmen direkte [8] ut på det digitale markedet, også i Norge, hvor den først har blitt tilgjengelig til leie på Viaplay [9], før den nå også er ute på de fleste klikkefilmtjenestene – fastpriset til kr. 189,- (med 48 timers varighet).

Denne uvanlige lanseringshistorikken blir også en del av samtalen i vårt panel, bestående av Lars Ole Kristiansen, Thor Joachim Haga og Karsten Meinich.

God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2020/03/filmfrelst-386-the-invisible-man/

Lenker i denne artikkelen:

[1] The Invisible Man: https://montages.no/film/the-invisible-man/

[2] Leigh Whannell: https://montages.no/filmfolk/leigh-whannell

[3] Insidious 3: https://www.imdb.com/title/tt3195644/reference

[4] Upgrade: https://www.imdb.com/title/tt6499752/reference

[5] monsterfilm med samme tittel: https://www.imdb.com/title/tt0024184/reference

[6] H.G. Wells: https://en.wikipedia.org/wiki/H._G._Wells

[7] Elisabeth Moss: https://montages.no/filmfolk/elisabeth-moss

[8] lansere filmen direkte: https://montages.no/nyheter/de-virusrammede-kinofilmene-the-invisible-man-og-emma-slippes-digitalt-ogsa-i-norge/

[9] Viaplay: https://viaplay.no/store/the-invisible-man-2020

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.