- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #333: Berlinalen 2019 – Ut og stjæle hester (og øvrige norske prosjekter)

Av Redaksjonen , 15. februar 2019 i Festival,Filmfrelst

Berlinalen 2019: I denne festivalepisoden fra Berlin diskuterer vi Hans Petter Molands Ut og stjæle hester [1], samt et par andre norske prosjekter som vises i Berlin.

Da Ut og stjæle hester ble invitert [2] til årets hovedkonkurranse i Berlin, bidro den til en historisk milepæl – det er første gang en norsk film har vært Gullbjørn-nominert to år på rad – etter at Erik Poppes Utøya 22. juli [3] deltok i fjor. Dette er i tillegg Hans Petter Molands fjerde film i hovedkonkurransen, etter at festivalsjef Dieter Kosslick tidligere også har inkludert The [4] Beautiful Country [4] (2004)En ganske snill mann [5] (2010) og Kraftidioten [6] (2014) i sitt utvalg. Ingen annen norsk regissør har vært nominert til en av filmverdenens fremste utmerkelser like mange ganger.

Etter pressevisningen her i Berlin av Ut og stjæle hester satte Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen og bidragsyter Ida Cathrine Holme Nielsen seg ned for å diskutere resultatet – både i lys av hvordan Moland har adaptert Per Petterson [7]s berømte roman fra 2003, og ikke minst hvordan filmen er meislet ut rent visuelt.

I andre halvdel av episoden blir også Karsten Meinich med i panelet, for å utvide samtalen videre til de mange øvrige norske aktivitetene i Berlin, inkludert en prat om den kanadisk-norske samproduksjonen The Body Remembers When the World Broke Open [8], som vises i programmet Generation 14Plus, og er støttet av Samisk filminstitutt og Norsk filminstitutt, og co-produsert av Oslo Pictures [9] ved Dyveke Bjørkly Graver.

God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2019/02/filmfrelst-333-berlinalen-2019-hans-petter-molands-ut-og-stjaele-hester-og-ovrige-norske-prosjekter/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Ut og stjæle hester: https://montages.no/film/ut-og-stjaele-hester/

[2] ble invitert: https://montages.no/nyheter/hans-petter-moland-invitert-til-hovedkonkurransen-i-berlin-med-ut-og-stjaele-hester/

[3] Utøya 22. juli: https://montages.no/film/utoya-22-juli/

[4] The: https://www.imdb.com/title/tt0273108/reference

[5] En ganske snill mann: https://montages.no/film/en-ganske-snill-mann/

[6] Kraftidioten: https://montages.no/film/kraftidioten/

[7] Per Petterson: https://no.wikipedia.org/wiki/Per_Petterson

[8] The Body Remembers When the World Broke Open: https://www.imdb.com/title/tt8230872/?ref_=nv_sr_1

[9] Oslo Pictures: https://www.oslo-pictures.com/en

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.