- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Ridley Scott lager Pompeii

Av Trond Johansen , 14. april 2010 i Artikler

[1]

Det er bare et par år siden Roman Polanski [2] var klar til å omskape Robert Harris [3]Pompeii [4] til en storslått kinofilm. Isteden kom en langvarig manusstreik som til slutt kvalte prosjektet før det var igangsatt, og Polanski gikk som kjent videre til en annen og nyere Harris-roman – noe som har ført frem til det kinoaktuelle mesterstykket Skyggen [5]. Nå meldes det at en annen regissørveteran har kastet sultne blikk over samme bok, men med en litt annen innfallsvinkel.

Ifølge The Wrap [6] skal Ridley Scott [7] filmatisere den historiske thrilleren Pompeii som en miniserie på totalt fire timer for Sony Pictures Television og tyske Tandem Communications.

The creation of worlds – specifically those historical worlds which continue to capture the popular imagination – is what we love to do and do best. ‘Pompeii’ is a strong and compelling character drama set against a backdrop of a flourishing but ultimately doomed civilization – exactly what makes great event television.

Uansett hvor spennende dette høres ut, må vi nå altså omstille oss; det blir ingen storslått Pompeii-adaptasjon for kinolerretet. Dette høres likevel ut som et veldig godt alternativ, all den tid Polanski hadde skrinlagt det påkostede filmprosjektet. TV-mediet står sterkere enn noen gang, og med en kapasitet som Ridley Scott i førersetet, er det ingen grunn til å tro at dette blir et umotivert TV-produkt. Kanskje er miniserie-formatet vel så godt egnet til å skildre alt det Pompeii rommer av karakterdrama, kjærlighet, spenning og romersk historie i stor og liten skala. Nylige eksempler som John Adams [8] og den pågående The Pacific [9] viser miniserieformatets overraskende styrke i å feste historiske dramaer til TV-ruta, uten at man trenger å riste på hodet over mangel på storslagne og episke komposisjoner. Det siste har uansett alltid vært Ridley Scotts fremste styrke som filmskaper, og slik sett bør dette prosjektet nå være i de beste hender!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2010/04/ridley-scott-lager-pompeii/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Image: http://montages.no/2010/04/ridley-scott-lager-pompeii/ridley-scott/

[2] Roman Polanski: http://montages.no/filmfolk/roman-polanski

[3] Robert Harris: http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Harris_(novelist)

[4] Pompeii: http://en.wikipedia.org/wiki/Pompeii_(novel)

[5] Skyggen: http://montages.no/2010/04/polanskis-skyggen-en-triumf-for-den-klassiske-filmkunsten/

[6] The Wrap: http://www.thewrap.com/ind-column/ridley-scott-producing-pompeii-mini-sony-16183

[7] Ridley Scott: http://montages.no/filmfolk/ridley-scott

[8] John Adams: http://www.imdb.com/title/tt0472027/

[9] The Pacific: http://www.imdb.com/title/tt0374463/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.