- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Yorgos Lanthimos’ The Killing of a Sacred Deer avslutter BIFF

Av , 1. september 2017 i Ukategorisert

BIFF 2017: Yorgos Lanthimos [1] ble umiddelbart et av de mest spennende navnene i europeisk festivalfilm med gjennombruddet Dogtooth [2] (2009). Med sin psykologiske thriller The Killing of a Sacred Deer [3], der Colin Farrell, Nicole Kidman og Barry Keoghan [4] (Dunkirk) spiller hovedrollene, blir han for alvor en filmkunstner å regne med å årene fremover.

The Killing of a Sacred Deer var et av årets store overraskelser og definitive høydepunkter i Cannes, og holdt oss i et stramt kvelertak fra første til siste bilde. Premisset ligner en åttitallsthriller à la Fatal Attraction [5] (1987): En «fremmed» (Keoghan) spiser opp en kjernefamilie innenfra, fordi han sitter på en hemmelighet om faren (Farrell) som vil ødelegge livene deres. Derfra og ut overrasker filmen rundt hver eneste sving, og til slutt blir det plutselig helt åpenbart at det nettopp er regissøren av Dogtooth som står bak det hele.

Filmen vant Cannes-juryens pris for beste manus, og nå kan Bergen internasjonale filmfestival [6] melde at den blir deres offisielle avslutningsfilm 4. oktober.

The Killing of a Sacred Deer er allerede sikret norsk distribusjon [7], og har premiere 24. november, men hvis blodet ditt koker av forventninger, er filmen så god at den alene vil forsvare en tur til Vestlandets hovedstad og BIFF i høst – som i tillegg kan skilte med norgespremieren på Montages-favoritten Call Me By Your Name [8](stadig den beste nye filmen vi har sett i år) og visninger av Jupiters måne [9] (lytt til vår podkast [9]), Good Time [10] (les vår omtale [10]) og Francois Ozons perverst underholdende L’amant double [11].

Under kan du se den utsøkte traileren, som ble sluppet for et par uker siden.

*

*

[12]


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/yorgos-lanthimos-the-killing-of-a-sacred-deer-avslutter-biff/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Yorgos Lanthimos: http://montages.no/filmfolk/yorgos-lanthimos

[2] Dogtooth: http://montages.no/film/dogtooth/

[3] The Killing of a Sacred Deer: http://montages.no/film/the-killing-of-a-sacred-deer/

[4] Barry Keoghan: http://montages.no/filmfolk/barry-keoghan

[5] Fatal Attraction: http://www.imdb.com/title/tt0093010/?ref_=nv_sr_1

[6] Bergen internasjonale filmfestival: http://www.biff.no/

[7] norsk distribusjon: http://www.filmweb.no/film/article1320934.ece

[8] Call Me By Your Name : http://montages.no/nyheter/se-traileren-og-plakaten-til-en-av-arets-beste-filmer-call-me-by-your-name/

[9] Jupiters måne: http://montages.no/2017/05/filmfrelst-266-cannes-2017-wonderstruck-og-jupiters-moon/

[10] Good Time: http://montages.no/2017/05/robert-pattinson-overbeviser-som-impulsiv-smakriminell-i-safdie-brodrenes-good-time/

[11] L’amant double: http://www.imdb.com/title/tt6367558/

[12] Image: http://montages.no/?attachment_id=114748

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.