Uhyggen brer om seg i den fantastiske første traileren til horror-perlen It Follows

Sånn skal trailere gjøres. David Robert Mitchells perfekte horrorfilm It Follows var en av våre absolutte favorittoppdagelser fra Cannes-festivalen i 2014, og når filmen kommer på norske kinoer i mars 2015 er det bare å stille seg i kø.

«En tålmodig panorering avslører en forblåst og løvdekket gate, som snytt ut med neseblodet fra John Carpenters innflytelsesrike, stadig definitive suburbia-horror Halloween (1978). Noen hikster av angst; en tenåringsjente stormer ut av døren, setter seg i bilen og kjører vekk fra dette ubegripelige «noe» som jager henne.» Slik begynner vår omtale av filmen, skrevet av Lars Ole Kristiansen.

It Follows er en uhyggelig elegant og virtuos horrorfilm, som sprer sine ubehageligheter kontrollert utover i historien – sakte og umerkelig, som om filmen er et slags vesen i seg selv. I denne blodferske franske traileren for filmen bevares egenarten og stemningen i It Follows ned til fingerspissene. Klippet sier nesten ingenting om hva filmen handler om, men sier mye om hva man kan forvente av filmisk presisjon, stemningsfulle grøss og krypende mystikk.

It Follows er altså oppført med tentativ norsk premiere i mars 2015 – og datoen kan ikke komme raskt nok; filmer som denne er sjeldne.

«It Follows» «It Follows» «It Follows»