Trolljegeren-regissør André Øvredal gjør monsterapokalypse i nytt Hollywood-prosjekt

Umiddelbart etter at Trolljegeren slo an internasjonalt ble regissør André Øvredal invitert til Hollywood for å diskutere fremtidige prosjekter. Flere er allerede i utvikling, og nå er et nytt på trappene – monsterapokalypse-filmen Enormous.

Det er The Hollywood Reporter (THR) som rapporterer fra NY Comic-Con om at Øvredal er i dialog med produsent Adrian Askarieh om å produsere og regissere filmen. Enormous vil basere seg på tegneserien med samme navn, utgitt av selskapet Image tidligere i år. THR beskriver plottet slik:

Created and written by Tim Daniel and drawn by Mehdi Cheggour, Enormous tells of how humanity is plunged down the food chain when an ecological event creates gargantuan beasts that decimate civilization.

Askarieh og Øvredal har ifølge bransjebladet planer om å adaptere tegneserien over i flere kanaler – historien skal fortelles både i en high end web-serie, en tv-serie og som en spillefilm. Dette vil gi en bredt anlagt presentasjon av universet, og utforske hvordan menneskene reagerer og forsøker å overleve – fra flere synsvinkler og lokasjoner rundt om på planeten.

THR skriver at prosjektet er pitchet som en blanding av filmen Cloverfield og tv-serien The Walking Dead. Fra et norsk perspektiv er det morsomt å se hvor populær Øvredal er på den internasjonale filmscenen, og visittkortet som Trolljegeren er har gitt ham muligheter som få andre norske filmskapere opplever.

Vi gleder oss til å se hvilket av Øvredals amerikanske prosjekter som realiseres først; og håper samtidig at nye norske spillefilmer fra Øvredal blir en realitet innen ikke altfor lenge.