Tour de Force sikrer norsk kinodistribusjon for Vox Lux

Filmen som i våre øyne var den beste og mest interessante vi så i hele fjor, og som lokket oss inn i kinosalen for tre av tre mulige gjensyn under Tromsø internasjonale filmfestival forrige uke, er nå endelig sikret norsk kinodistribusjon.

Selv om SF har sittet på rettighetene til å vise Brady Corbets Vox Lux siden verdenspremieren i Venezia, har det lenge vært usikkert om «giganten» faktisk ønsker å sette den opp på kino. Filmen har gjort det dårlig kommersielt i USA, og dessverre er det ofte slik at de store aktørene ikke orker å bruke tid og penger på markedsføring om de ikke føler seg skråsikre på en films inntjeningspotensial. I slike tilfeller er det viktig at de mindre distributørene melder sin interesse, og heldigvis har Tour de Force kommet Vox Lux til unnsetning.

Markedssjef Kristian Fyllingsnes deler vår entusiasme overfor filmen:

«Vi er kjempeglade for å kunne stå for den norske distribusjonen av Vox Lux, et av de friskeste pustene i et år preget av musikkfilmens tilbakekomst. Regissør Brady Corbet, som også spilte i vår film Martha Marcy May Marlene for noen år siden, viser seg igjen som en fremragende og nyskapende regissør med store aspirasjoner. Det er likevel nykommeren Raffey Cassidy som stjeler showet, og som i samspill med Natalie Portman og Jude Law hever filmen til å bli et storslagent pop-epos, som samtidig evner å gå det musikkindustrielle kompleks etter i sømmene.»

Nå krysser vi armer og bein for at regissør Brady Corbet (The Childhood of a Leader) og hans norske medmanusforfatter Mona Fastvold (Søvngjengeren) har muligheten til å komme på besøk til Oslo eller Bergen for å snakke om filmen i anledning premieren.

Tentativ premieredato er 1. mars, men det er mulig denne blir forskjøvet. Saken oppdateres med eksakt premieredato i løpet av uken.