Storslått 50-årsjubileum for Goldfinger på Kino Victoria i mai

Den dedikerte fansiden James Bond-magasinet, i samarbeid med svenske From Sweden with Love, arrangerer en spesialvisning av Goldfinger på Kino Victoria torsdag 22. mai, i anledning filmens 50-års jubileum. I tillegg til besøk av filmens Oscar-vinnende lyddesigner Norman Wanstall og Bond-piken Margaret Nolan skal visstnok Kino Victoria forvandles til et kasino i beste Bond-stil.

Bak arrangementet står Morten Steingrimsen, med god støtte fra sin svenske Bond-bror Anders Frejdh, som i sin pressemelding blant annet forteller at filmen vil bli vist i «en nydelig, nyrestaurert utgave». I en uttalelse til Montages understreker Steingrimsen:

Det var med Goldfinger at Bond-formelen ble fullendt, noe som gjorde at interessen for alvor eksploderte på verdensbasis. Den fikk et betraktelig større publikum enn de to foregående Bond-filmene, og i et filmhistorisk perspektiv vil jeg nok si at Goldfinger er den mest innflytelsesrike av Bond-filmene. Den har spilt en stor rolle for utviklingen av actionfilmsjangeren, og refereres ofte til i populærkulturen. Den blir stadig hyllet av store regissører, senest Christopher Nolan i det nyeste nummeret av Empire Magazine.

I tillegg til Goldfinger og øvrige Bond-klassikere som Dr. No, From Russia with Love, Thunderball og You Only Live Twice, har Norman Wanstall gjort lyddesignet til blant annet Stanley Kubricks Barry Lyndon og François Truffauts Fahrenheit 451. Wanstall og Bond-piken Margaret Nolan, som de fleste fans vil huske som James Bonds massør i filmen og den forgylte kvinnen på filmens plakater, vil være til stede under arrangementet. Etter selve visningen vil de delta i en åpen samtale med Steingrimsen.

Festforestillingen den 22. mai vil være en lukket og eksklusiv visning, men grunnet stor etterspørsel skal det også arrangeres en åpen publikumsvisning dagen etter, altså den 23. mai (billetter vil bli lagt ut på Oslokino). Wanstall og Nolan vil være til stede under begge visningene.

Så Bond-fans kan gjøre seg klare for en real Bond-fest på Kino Victoria 22. og 23. mai.