- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Spielberg skal virkeliggjøre Kubricks Napoleon-drøm

Av , 4. mars 2013 i Ukategorisert

2013 ser ut til å bli et svært produktivt år for Steven Spielberg [1], noe som ikke sier rent lite for et arbeidsjern av hans kaliber. Nylig kunne vi rapportere at filmskaperens merittliste vil utvides ytterligere i mai, når han inntar rollen som jurypresident [2] under årets Cannes-festival.

Men Spielberg har selvfølgelig også en finger med i spillet i en bunke film- og tv-prosjekter fremover. Det nyeste bekreftede er kanskje også det mest gisp-fremkallende til nå: Spielberg skal blåse liv i Stanley Kubrick [3]s monstrøse Napoleon-prosjekt [4], som møtte sitt Waterloo for over 30 år siden.

Kubrick skrev manuset til Napoleon så langt tilbake som i 1961, og et voldsomt forhåndsarbeid ble gjort i forkant av innspillingen. Men i kjølvannet av de økonomiske nedgangstidene i Hollywood på slutten av sekstitallet, ble det enorme prosjektet for risikabelt og hverken MGM eller United Artists turte å satse på filmen. Kubrick flyttet etter hvert fokus og lagde Barry Lyndon [5] i stedet. Napoleon-prosjektet var da allerede så stort at det senere resulterte i en bok [6].

Spielberg, som tidligere har realisert et Kubrick-verk gjennom A.I. [7] i 2001, tar nå altså på seg oppgaven med å omskape Napoleon-drømmen til virkelighet. Det er ukjent hvor langt Spielberg har kommet i prosessen og hvorvidt han selv skal regissere, men filmskaperen selv kan fortelle at det vil bli en miniserie – ikke en film.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/spielberg-skal-virkeliggjore-kubricks-napoleon-drom/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Steven Spielberg: http://montages.no/filmfolk/steven-spielberg

[2] jurypresident: http://montages.no/nyheter/steven-spielberg-blir-arets-jurypresident-i-cannes/

[3] Stanley Kubrick: http://montages.no/filmfolk/stanley-kubrick

[4] Napoleon-prosjekt: http://blogs.indiewire.com/theplaylist/steven-spielberg-developing-stanley-kubricks-dream-project-napolean-as-tv-miniseries-20130303

[5] Barry Lyndon: http://montages.no/film/barry-lyndon/

[6] bok: http://montages.no/2009/09/taschens-bok-om-kubricks-napoleon-n%C3%A6rmer-seg/

[7] A.I.: http://montages.no/2010/01/a-i-artificial-intelligence-2001/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.