Quentin Tarantino bekrefter at hans neste film (likevel) blir The Hateful Eight

I november 2013 bekreftet Quentin Tarantino at hans neste film skulle bli enda en western. I januar 2014 avlyste Tarantino hele prosjektet, etter at et førsteutkast av manuset var lekket på nettet. Nå har Tarantino igjen snudd, og The Hateful Eight blir likevel hans neste film.

For denne redaksjonen – og antageligvis for mange av våre lesere – er Quentin Tarantino en helt. Ikke bare fordi han lager så enestående filmer, men fordi han er en slags korsfarer for filmkunsten; en formidler og entusiastisk filmelsker som ikke legger mye i mellom hvis han må på barrikadene for å forsvare et filmrelatert tilfelle.

I vinter og denne våren var det hans egen kunstneriske opphavsrett Tarantino måtte fyre seg opp over. Lekkasjen av det uferdige manuset til The Hateful Eight såret Tarantino såpass at han som nevnt skrotet hele prosjektet, og i tillegg gikk han til søksmål mot bloggen Gawker – som hadde linket til en PDF av manuset. Etter hvert som månedene gikk kjølnet Tarantinos sinne, og da søksmålet ble trukket gjennomførte også Tarantino en offentlig gjennomlesning av manuset – med flere av sine favorittskuespillere.

Da Tarantino holdt pressekonferanse i Cannes – der han var på plass for å markere 20-årsjubileet til Pulp Fiction – erkjente han at han hadde åpnet døren på gløtt igjen for The Hateful Eight, og at gjennomlesningen for et eksklusivt publikum i Los Angeles hadde gitt mersmak. Da Tarantino i går gjestet Comic-Con for å snakke om den kommende Django-tegneserien, ble han spurt om status på The Hateful Eight. Til vår store glede kunne Tarantino endelig bekrefte at prosjektet er tilbake i fokus, og han sikter nå mot innspillingsstart i begynnelsen av 2015.

Så etter en lang reise gjennom et offentlig oppgjør, blir det western og The Hateful Eight i Quentin Tarantinos åttende spillefilm.

*

The Hateful Eight poster