- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Provokatøren Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen returnerer – valgt ut til Toronto med De umoralske

Av , 13. august 2013 i Ukategorisert

Dette var en hyggelig overraskelse: Norsk films enfant terrible, Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen [1], stiger i høst opp fra asken med en ny spillefilm knapt noen har hørt om – De umoralske [2] – som prestisjetunge Toronto International Film Festival [3] i dag offentliggjorde at de har inkludert i sitt program i september.

Blant de over 75 nye titlene til årets Toronto-program som var inkludert i dagens liste [4], hadde de altså gledelig nok funnet plass til en ny norsk tittel på listen, og filmen de har plukket har knapt vært på radaren her i Norge.

De umoralske [2] er Lars Daniel Krutzkoff Jacobsens første spillefilm siden debuten med 5 løgner i 2007. (Han uttalte den gang at dette var prosjektet han ville gjøre som sin film nr. 2.) Nesten seks år senere har De umoralske fått plass i programmet Contemporary World Cinema, der den havner i selskap med blant annet Ulrich Seidl [5]s Paradis: Håp og Cannes-favoritten The Selfish Giant [6] av Clio Bernard. Blant de andre regissør-navnene som dukket opp i festivalens øvrige program etter dagens massive slipp, er Guillaume Canet [7], Hayao Miyazaki [8], Johnnie To [9] og James Franco [10].

De umoralske får dermed altså verdenspremiere i Toronto. Noen norsk premieredato er foreløpig ikke kjent. Krutzkoff Jacobsen har vunnet priser på festivaler tidligere – for kortfilmen Fremragende timer mottok han heder under både filmfestivalen i Berlin og Tribeca Film Festival.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/provokatoren-lars-daniel-krutzkoff-jacobsen-returnerer-valgt-ut-til-toronto-med-de-umoralske/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen: http://montages.no/filmfolk/lars-daniel-krutzkoff-jacobsen

[2] De umoralske: http://www.nfi.no/english/norwegianfilms/search/Film?key=103201

[3] Toronto International Film Festival: http://tiff.net

[4] dagens liste: http://www.indiewire.com/article/toronto-adds-75-titles-to-2013-edition-james-franco-alex-gibney-hayao-miyazaki-sean-durkin-and-kevin-macdonald-among-them?page=2#articleHeaderPanel

[5] Ulrich Seidl: http://montages.no/filmfolk/Ulrich%20Seidl/

[6] The Selfish Giant: http://montages.no/film/the-selfish-giant/

[7] Guillaume Canet: http://montages.no/filmfolk/Guillaume%20Canet/

[8] Hayao Miyazaki: http://montages.no/filmfolk/Hayao%20Miyazaki/

[9] Johnnie To: http://montages.no/2013/04/stilisert-raskap-i-spennende-drug-war/

[10] James Franco: http://montages.no/filmfolk/James%20Franco/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.