Norske Lisa Loven Kongsli inntar sentral rolle i Wonder Woman

Den norske skuespilleren Lisa Loven Kongsli har gjennom vinteren – i all hemmelighet – gått inn i den sentrale rollen som Menalippe i Hollywoods stjernespekkede tegneseriefilmatisering Wonder Woman, regissert av Patty Jenkins.

I disse dager vises Zack Snyders mega-blockbuster Batman v Superman: Dawn of Justice på norske kinoer, og i denne filmen blir vi for første gang kjent med superheltinnen Wonder Woman i Gal Gadots skikkelse. Dette markerer igangsettelsen av studioet Warner Bros.’ eget utvidede superhelt-filmunivers, basert på kildemateriale hentet fra DC Comics-katalogen de har rettighetene på, og Wonder Woman-filmen er en sentral brikke i oppbyggingen.

Det er Entertainment Weekly som i dag presenterer det første bildet fra Patty Jenkins‘ film, og der ser vi at Lisa Loven Kongsli profileres i rollen som Menalippe – tanten til Wonder Woman/Diana Prince. Montages har i en tid vært kjent med Lovens deltagelse i filmen, og skuespilleren uttaler at innspillingen har pågått i London siden november 2015, og at opptakene nå flyttes til Italia.

«Wonder Woman will be an origin story illustrating the transformation of a young Princess Diana into the greatest female warrior of all time,» skriver Entertainment Weekly, og som vi ser at bildet nedenfor fremstår Lisa Loven Kongsli (avbildet til venstre for Gal Gadot) som en av fire sentrale kvinnelige figurer – komplettert av danske Connie Nielsen som Hippolyta (mor til Wonder Woman) og den andre tanten Antiope (spilt av Robin Wright).

Det er veldig gøy at en norsk skuespillerinne deltar i det som blir den første store superheltfilmen med kvinnelig hovedperson – vi gratulerer! Wonder Woman får kinopremiere 23. juni 2017.

Wonder Woman