- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Norsk premieredato for The Master endelig avklart

Av , 9. oktober 2012 i Ukategorisert

En av årets mest etterlengtede filmer, Paul Thomas Andersons The Master [1], har endelig fått norsk premieredato.

Selv om en tentativ dato har vært oppført på Filmweb en stund, har det lenge vært usikkert når vi faktisk kom til å få se The Master til Norge. Dette har vært uavklart blant annet fordi filmen fikk fremskyndet sin amerikanske premiere (til 14. september), som igjen fremskynder hjemmevideo-lanseringen i USA, som på sin side fremskynder filmens uunngåelige digitale tilgjengelighet i nettpiratenes verden, som til slutt frarøver europeiske distributører en «eksklusivitet» overfor publikum.

Men også filmens mottagelse har gitt grunn til å tenke nøyere på datoen. Etter at Venezia-premieren og USA-premieren har befestet filmens umiddelbare klassikerstatus, og Anderson insisterte på at filmen ble lansert på 70mm i USA, har nye profileringsmuligheter åpenbart seg – også her i Norge. Og til slutt kommer mulighetene for Oscar-priser – som er helt bestemt tilstede for filmen. Som vi vet, begynner trommene å dundre for denne typen oppmerksomhet først til vinteren.

Så, selv om mye har talt for at en norsk premiere på The Master kunne skje inn mot senhøsten (som i Storbritannia, der de får filmen 9. november), har distributøren Norsk filmdistribusjon nå fastsatt den norske premieredatoen til 11. januar 2013. Dette sammenfaller med 70mm-festivalen på Cinemeteket i Oslo [2], som gir en gylden mulighet for hovedstadspublikummet til å se filmen i sitt rette format og element.

Det blir altså ingen The Master-julegave til P.T. Andersons fans i Norge, men en desto bedre start på 2013. Når det er sagt – vi i Montages har vært og sett filmen på 70mm allerede, og jobber med å ferdigstille vår artikkel om opplevelsen.

Dette er utvilsomt vinterens filmatiske edelsten på kino. Bare å fortsette å glede seg.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/norsk-premieredato-for-the-master-endelig-avklart/

Lenker i denne artikkelen:

[1] The Master: http://montages.no/film/the-master/

[2] Cinemeteket i Oslo: http://www.cinemateket.no/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.