NFI gir produksjonstilskudd til fem dokumentarfilmer

I går ble det offentliggjort i en pressemelding fra Norsk filminstitutt (NFI) at fem dokumentarfilmer har fått innvilget produksjonstilskudd, deriblant Manifestofilms Dødsårsak: ukjent, regissert av Anniken Hoel, og Motlys’ Punx, regissert av Thomas Robsahm.

Til sammen delte NFI ut 5.425.000 kroner, fordelt på de fem prosjektene. Her er en fullstendig oversikt over de ulike dokumentarfilmene og støtten de ble tildelt (hentet fra NFIs pressemelding):

Dødsårsak: ukjent
Manifestofilm AS og regissør Anniken Hoel er tildelt 1.730.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Dødsårsak: ukjent (tidl. Hvis du er i himmelen).  Regissørens søster dør uventet mens hun blir behandlet med antipsykotiske legemidler. Den offisielle dødsårsaken er ukjent, og det leder henne til å gjøre dyptgående undersøkelser rundt antipsykotiske legemidler og antallet ukjente dødsfall i psykiatrien. Manus er ved Anniken Hoel, og produsent er Andrew Grant.

Punx
Motlys AS er tildelt 1.500.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Punx, i regi av Thomas Robsahm, en dokumentarfilm om punkens gjennombrudd i Norge og dens påvirkning på norsk kultur og samfunn. Produsenter er Yngve Sæther og Thomas Robsahm. Robsahm har også skrevet manus.

Unaturlige Oslo
Earthmedia og regissør James Ewen er tildelt 1.000.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Unaturlige Oslo. I dokumentaren møter vi den dyriske siden av hovedstaden: Oslo huser ikke bare 700.000 mennesker, men også en rekke ville dyr som ser på byen som sitt hjem. Produsent er Elisabeth Kleppe og James Ewen, og manuset er ved James Ewen.

Cricketing the streets of Oslo
Sant & Usant og regissørene Ritchie Cavander-Cole og Mamdooh Afdile er tildelt 600.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Cricketing the streets of Oslo. Vålerenga Cricketlag gjør det dårlig på banen, og de skjønner de må gå drastisk til verks. En drøm fødes, og en plan lages, for så å settes ut i livet, kapittel for kapittel. Regissørene står selv for manuset, og filmen blir produsert av Eirin Gjørv.

En drøm til havs
Substans Film AS og regissørene Trond Nicholas Perry og Erik Pirolt er tildelt 595.000 kroner til dokumentaren En drøm til havs, hvor tre gutter uten erfaring innen båtbygging konstruerer en katamaran bygd av skrap og fantasi, og legger ut på havet i retning Tyskland og kunstens verden. Regissørene har skrevet manuset sammen med Thure Erik Lund, og produsent er Kristian Mosvold.

I tillegg har det blitt utdelt utviklingstilskudd til 12 dokumentarerfilmer i januar og februar. Les mer om dette her.

Kilde: Norsk filminstitutt