Motorsagmassakren settes opp på norske kinoer i anledning Halloween og Den store kinodagen

Motorsagmassakren ble et symbol for videovold og utløste en voldsom diskusjon i media da den hadde premiere. Til tross for den moralske panikken ble Tobe Hoopers skrekkfilm en voldsom suksess, og filmskapere som Stanley Kubrick og Steven Spielberg snakket høyt om sin begeistring for filmen.

I anledning Halloween og Den store kinodagen – og ikke minst filmens 40 års jubileum – setter Another World Entertainment opp Motorsagmassakren (1974) på norske kinoer, i nyrestaurert 4K-versjon med 7.1-lyd.

Motorsagmassakren handler om en familie av slaktere på landsbygda i Texas som går løs på fem ungdommer i en van for å bruke dem i sine spesialpølser. Produksjonen ble til på knapper og glansbilder, og regissør Hooper måtte klare seg med 83.532 dollar i budsjett. Inntektene nådde imidlertid over 30 millioner bare i USA, og i dag er filmen ansett som et mesterverk i grøssersjangeren.

Byene som skal vise Motorsagmassakren på Halloween og Den Store Kinodagen er: Oslo (Ringen, Saga, Victoria), Bergen, Trondheim, Stavanger, Drammen, Sandnes, Kristiansand, Lillestrøm, Sandvika, Fredrikstad, Tromsø, Ski, Tønsberg (Kilden, SF), Haugesund, Hamar, Asker, Ullensaker, Bodø, Skien, Lillehammer, Gjøvik, Larvik, Moss, Lødingen, Sarpsborg, Ålesund/Moa, Moss, Sogndal, Askim, Halden, Horten, Hønefoss, Kristiansund, Verdalen, Alta, Narvik, Molde, Mosjøen, Levanger, Mo i Rana og Steinkjer.

I tillegg til Hoopers gore-fest, viser Oslo Kino klassikerne Halloween og Nattsvermeren.

Dette er et gledelig initiativ, og vi anbefaler alle blodtørste å velge en vaskeekte klassiker som knask på Allehelgensaften!