- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Mot alle odds! Joon-ho Bongs Snowpiercer brøyter seg vei inn i den norske kinohøsten

Av , 14. august 2014 i Ukategorisert

Toget ankommer stasjonen – endelig. Distributøren ActionFilm [1] vender tilbake, og sørger for norsk kinodistribusjon av Berlinale-favoritten Snowpiercer [2]

I april kunne Montages rapportere [3] at Star Media Entertainment [4], som på det daværende tidspunkt satt på kinorettighetene til Snowpiercer, sannsynligvis ikke kom til å sette opp filmen på kino – av ulike årsaker. Derfor så det lenge ut til å bli festivalenes og filmklubbenes oppgave å sikre et norsk filmpublikum muligheten til å se Bong Joon-hos postapokalyptiske science fiction-eventyret på det store lerretet.

Konflikten mellom Bong og Harvey ‘Scissorhands’ Weinstein [5], vedrørende filmens final cut (som kom til en endelig avklaring under årets Berlinale [6]), og det faktum at filmen i lengre tid har vært tilgjengelig på DVD og Blu-ray, bla. i Frankrike, har forsinket filmens reise ut i verden. Likevel brøyter Snowpiercer seg inn i den norske kinohøsten, og bak distribusjonsspakene finner vi altså ActionFilm, som forteller at de fikk tilbudet om å overta rettighetene etter at Svensk Filmindustri [7] (SF) mistet interessen.

Chris Evans gjør seg klar til høyhastighets-opprør i «Snowpiercer»

Chris Evans gjør seg klar til høyhastighets-opprør i «Snowpiercer»

NNår vi presiserer at filmen i lengre tid har vært tilgjengelig på DVD og Blu-Ray, og spør om ActionFilm planlegger noe spesielt i anledning kinolanseringen, forklarer Ingrid Sølverud til Montages:

Denne typen film er spesielt utsatt, og vi vil gjøre alt vi kan for å selge den inn til publikum, men vi må ha med oss kinoene for å nå ut. Vi håper den vil nå sitt publikum og at også andre vil oppdage dens kvaliteter – fordi den er unik! Vi er veldig glade for å kunne vise Snowpiercer på det store lerretet, som et alternativ til mer tradisjonelle sjangerfilmer.

Montages fikk sett Snowpiercer under både Berlinalen [8] og Kosmorama [9] (les vår omtale her [10] og hør vår Filmfrelst-episode her [11]), og ble begeistret og fascinert av Bongs kunstneriske vri på det som i sitt vesen er en high concept–actionfilm. Filmweb [12] sitt synopsis av filmen lyder som følger:

2031. Jorden har frosset etter et feilslått forsøk på å berge ozonlaget. De gjenlevende befolker et transkontinentalt høyhastighetstog, klasseskilt som var det en ekstremutgave av Titanic. De rikeste lever i sus og dus, mens de fattige tyranniseres bakerst i toget, hvor Curtis planlegger en revolusjon. For å lykkes må han lede opprørerne til evighetsmaskinens skaper Wilford.

Filmentusiaster, kjenn deres besøkelsestid! Snowpiercer blir å se på norske kinoer fra og med 10. oktober.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/mot-alle-odds-snowpiercer-broyter-seg-vei-inn-i-den-norske-kinohosten/

Lenker i denne artikkelen:

[1] ActionFilm: http://www.actionfilm.no

[2] Snowpiercer: http://montages.no/film/snowpiercer/

[3] Montages rapportere: http://montages.no/nyheter/filmen-som-overlevde-weinstein-slik-blir-joon-ho-bongs-kritikerroste-snowpiercers-fremtid-i-norge/

[4] Star Media Entertainment: http://starmedia.no

[5] Harvey ‘Scissorhands’ Weinstein: http://montages.no/filmfolk/harvey-weinstein

[6] en endelig avklaring under årets Berlinale: http://montages.no/nyheter/endelig-avklaring-for-berlin-aktuelle-snowpiercer/

[7] Svensk Filmindustri: http://www.sf-film.no

[8] Berlinalen: https://www.berlinale.de/en/HomePage.html

[9] Kosmorama: http://kosmorama.no

[10] omtale her: http://montages.no/2014/02/bong-joon-hos-snowpiercer-er-et-iskaldt-science-fiction-eventyr/

[11] Filmfrelst-episode her: http://montages.no/2014/05/filmfrelst-142-snowpiercer-og-gjenforeningen/

[12] Filmweb: http://www.filmweb.no/film/article1114419.ece?facts=t

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.