- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Mike Leigh retter penselen mot filmportrett av maleren J.M.W. Turner

Av , 22. oktober 2012 i Ukategorisert

Mike Leigh [1] er for alvor i gang med sitt neste filmprosjekt, som vil omhandle den britiske maleren J.M.W. Turner [2]s liv.

Det er The Playlist [3] som kan melde dette i dag, etter at de har plukket opp et sitat fra skuespiller Timothy Spall, som i et intervju med Daily Telegraph [4] avslører at han for tiden jobber med research til dette filmprosjektet. Spall er en av Mike Leighs faste samarbeidspartnere, og vil i filmen om Turner (1775-1851) få oppgaven med å gestalte den anerkjente billedkunstneren.

Leigh har forsøkt å få dette prosjektet på bena i flere år, og uttalte til LA Times [5] allerede i 2010 at Turner var emnet han hadde i kikkerten for sin neste film. Leigh har bare gjort to periodefilmer tidligere (Topsy-Turvy og Vera Drake), og anerkjenner at dette portrettet av Turners liv vil kreve mer ressurser enn hans kontemporære dramaer: «I’d like to paint a bigger picture. You don’t make a film about Turner and cut the exteriors. This is a guy who strapped himself to the mast of a ship to paint a storm. He’s for real. So, yes, expensive.»

Spall i tittelrollen fremstår som et godt valg, og Mike Leigh har kvalitetsmessig sett en av de mest konsistente filmografiene i nyere britisk film.

Så denne filmen om Turner ser vi frem til med høye forventninger, selv om den tidligst vil være klar i 2014.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/mike-leigh-retter-penselen-mot-filmportrett-av-maleren-j-m-w-turner/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Mike Leigh: http://montages.no/filmfolk/mike-leigh

[2] J.M.W. Turner: http://en.wikipedia.org/wiki/JMW_Turner

[3] The Playlist: http://blogs.indiewire.com/theplaylist/timothy-spall-to-reteam-with-mike-leigh-to-play-painter-j-m-w-turner-20121022

[4] Daily Telegraph: http://www.telegraph.co.uk/culture/film/film-news/9612741/Timothy-Spall-interview-no-more-messing-about-in-boats.html

[5] LA Times: http://latimesblogs.latimes.com/movies/2010/12/mike-leigh-another-year-turner-artist.html

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.