- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Michael Bay i god, gammel form flekser auteurmuskelen i Pain & Gain-trailer

Av , 21. desember 2012 i Ukategorisert

Etter flere år som dirigent av Transformers-universet, vender actionauteur Michael Bay [1] i 2013 tilbake til en mer primal variant av sin spesialitet: Pain & Gain [2] er en lavbudsjettsfilm i Bays verden, og i den første traileren ser vi tegn på kreativ blomstring.

«I’ve watched a lot of movies, Paul… I know what I’m doing,» sier Mark Wahlberg [3]s rollefigur på et tidspunkt i dette klippet, og det er vanskelig å ikke tolke dette som en selvironisk kommentar fra Bay til sitt publikum. Kanskje er sitatet også så meta at det innreflekterer på menneskene i Pain & Gain – de er representasjoner av Bays eget kinopublikum, som han nå lager en film om. Og de har sett filmene hans.

Tolk det som man vil, men for meg – som tilbakelent tilhenger av Michael Bays visuelt ambisiøse og sjangerutforskende, dog hyperkommersielle, karriere – ser Pain & Gain ut til å være et særlig friskt pust i Bays filmografi. Wahlberg og The Rock fremstår som en herlig duo, og hele muskeluniversets barnehageaktige tankesett kan se ut til å tilføre mye underliggende humor til filmen. Jo, dette er nok nå en av 2013-filmene jeg gleder meg mest til å sitte i kinosalen og oppleve.

En sorg for oss som bor i Oslo at gamle Eldorado kino ikke lenger eksisterer – Pain & Gain er som skapt for å vises der.

Norsk kinopremiere er foreløpig satt til 23. august 2013.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/michael-bay-i-god-gammel-form-flekser-auteurmuskelen-i-pain-gain-trailer/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Michael Bay: http://montages.no/filmfolk/michael-bay

[2] Pain & Gain: http://montages.no/film/pain-gain/

[3] Mark Wahlberg: http://montages.no/filmfolk/mark-wahlberg

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.