Mer Film starter distribusjonsselskap

Mer Film har for lengst profilert seg som et spennende produksjonsselskap, og begynte selv å distribuere sine egne filmer med Mot naturen i fjor høst. Nå øker de ambisjonsnivået, og starter som distributør av internasjonale filmskatter under navnet Mer Filmdistribusjon.

Selskapet melder at de allerede har sikret seg flere godbiter, og først ut er Wim Wenders’ 3D-drama Everything Will Be Fine, med James Franco, Charlotte Gainsbourg og Rachel McAdams, som hadde lokal premiere på Den norske filmfestivalen i Haugesund i går kveld. Historien er originalskrevet av den norske manusforfatteren Bjørn Olaf Johannessen (Dirk Ohm).

Everything Will Be Fine ble vist under Berlinalen tidligere i år, der den mottok blanede kritikker. Ordinær kinopremiere blir 20. november, og i den anledning vil Mer Filmdistribusjon sørge for storfint besøk fra regissør Wenders.

I en pressemelding skriver Mer Filmdistribusjon at deres visjon er å finne filmer laget av nye, spennende talenter fra hele verden, og at de har anvendt sitt omfattende internasjonale nettverk for å sikre seg noen av de mest interessante titlene som har blitt vist på internasjonale filmfestivaler i løpet av 2015.

Foreløpig har det nyopprettede søsterselskapet sikret seg svenske Magnus von Horns debutfilm Etterskjelv, som ble vist i Director’s Fortnight-programmet i Cannes (premiere 27. november); italiensk-amerikanske Jonas Carpignanos debut Middelhavet, som ble vist i Kritikeruken i Cannes (premiere 22. januar, 2016); Gullpalme-vinner Apichatpong Weerasethakuls Cemetery of Splendour, som ble vist i Un Certain Regard-seksjonen i Cannes, og som er co-produsert av norske Tordenfilm, med støtte fra Sørfond (premiere vinteren 2016 – les vår omtale); og Lykkelig i 24 timer, den andre spillefilmen til Sonja Heiss, som er co-produsert av Mer Films Maria Ekerhovd, og som ble vist under Berlinalen tidligere i år.

Det er lite som gleder Montages mer enn nye, spreke distributører, og det blir spennende å se hvilke «hull» ferskingen Mer Filmdistribusjon setter seg som mål å fylle, til glede for norske kinogjengere.