- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Margreth Olin mottar Arne Skouens Ærespris i kveld

Av , 23. oktober 2013 i Ukategorisert

I dag blir den samfunnsengasjerte dokumentarfilmskaperen Margreth Olin [1] hedret med Arne Skouens Ærespris [2]. Prisen vil bli overrakt på Filmens Hus (Cinemateket) under markeringen av Arne Skouens 100-årsdag i kveld.

Æresprisen har som formål å hedre filmskapere som har vist en vesentlig og spesiell innsats for norsk filmkultur. Olin er den ellevte som mottar prisen, som tidligere har gått til blant annet Erik Poppe [3], Jens Lien [4], Odd Geir Sæther [5]og Sara Johnsen [6]. Da må man vel kunne tillate seg å si at Olin står frem som en av de mest verdige vinnerne sålangt; hennes innflytelse på norsk film de siste femten årene lar seg vanskelig overvurdere.

Juryens begrunnelse lyder som følger:

Prisvinneren er en modig, sterk og tydelig stemme i det norske samfunns- og medielandskapet og har satt norsk samfunnsrelatert film på kartet også i våre naboland. Hun er kjent for sitt betydelige engasjement og taler gjerne de svakes sak gjennom sine utallige avisartikler, foredrag og filmer. Hun er en viderefører av Arne Skouens virke og derfor en verdig mottager av prisen.

Vi i Montages gratulerer Margreth Olin med æresprisen, og har stor tro på at hun også vil bidra til å styrke filmkulturen vår i årene som kommer. Forhåpentligvis vender hun også tilbake til fiksjonsfilmen, for Engelen [7]er i sannhet noe av det beste som er laget her til lands på 00-tallet.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/margreth-olin-mottar-arne-skouens-aerespris-i-kveld/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Margreth Olin: http://montages.no/filmfolk/Margreth%20Olin/

[2] Arne Skouens Ærespris: http://no.wikipedia.org/wiki/Arne_Skouens_Ærespris

[3] Erik Poppe: http://montages.no/filmfolk/Erik%20Poppe/

[4] Jens Lien: http://montages.no/filmfolk/Jens%20Lien/

[5] Odd Geir Sæther : http://www.imdb.com/name/nm0845304/

[6] Sara Johnsen: http://montages.no/filmfolk/Sara%20Johnsen/

[7] Engelen : http://montages.no/film/engelen/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.