- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Lukas Moodysson er tilbake – se traileren til Vi är bäst

Av , 24. juli 2013 i Ukategorisert

Lukas Moodysson [1] har ikke laget en spillefilm siden kraftig undervurderte Mammut [2] fra 2009, som dessverre møtte laber interesse etter at den ble buet ut på filmfestivalen i Berlin. Nå er han tilbake med ungdomsfilmen Vi är bäst [3], basert på kona Coco Moodysson [4]s tegneserie.

Moodysson debuterte med Fucking Åmål, som til dags dato er den beste skildringen av «de vanskelige tenårene» undertegnede har sett på film, så det føles naturlig å glede seg til regissørens gjenforening med aldersgruppen. Vi är bäst handler om tre jenter på tretten som vil bryte ut av det feminiserte pop-miljøet som omkranser dem på skolen. Reaksjonen blir å starte et punkeband, men de to initiativtagerne har ett graverende problem: ingen av dem kan spille et instrument. Da er den litt alvorstunge jenta med musikkskole-skills redningen.

Estetikken her er velkjent Moodyssonsk; han gjenforenes med den fantastiske fotografen Ulf Brantås [5], som bidro til å skape det kornete syttitallet i Tillsammans [6] – en stil som vel også kan sies å prege Fucking Åmål [7]. I og med at Vi är bäst foregår i 1982, er det opplagt at det visuelle uttrykket befinner seg i samme gate som disse tidligere filmene, selv om det virker noe mer polert (i tråd med tiåret).

Vi är bäst [8]

Rollebesetningen ser herlig ut, og trailerens muntre toneleie indikerer at dette kan bli en nydelig fortelling, men jeg håper at Moodysson også vektlegger det såre og vanskelige ved å være annerledes – noe han jo er ekspert på. Dette kan bli litt sukkersøtt, men etter helvetesrittene Lilja 4-ever [9], Ett hål i mitt hjärta [10] og Mammut unner jeg Moodysson å se livet fra den lyse siden.

Svensk premiere blir 11. oktober.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/lukas-moodysson-er-tilbake-se-traileren-til-vi-ar-bast/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Lukas Moodysson: http://montages.no/filmfolk/lukas-moodysson

[2] Mammut: http://montages.no/film/mammut/

[3] Vi är bäst: http://www.imdb.com/title/tt2364975/reference

[4] Coco Moodysson: http://www.imdb.com/name/nm1098819/

[5] Ulf Brantås: http://montages.no/filmfolk/ulf-brantas

[6] Tillsammans: http://www.imdb.com/title/tt0203166/reference

[7] Fucking Åmål: http://montages.no/film/fucking-amal/

[8] Image: http://montages.no/nyheter/lukas-moodysson-er-tilbake-se-traileren-til-vi-ar-bast/skjermbilde-2013-07-24-kl-00-57-15/

[9] Lilja 4-ever: https://montages.no/film/lilja-4-ever/

[10] Ett hål i mitt hjärta: http://www.imdb.com/title/tt0381682/reference

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.