- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Lucile Hadzihalilovic (Innocence) er ferdig med opptakene til sin andre spillefilm, Evolution

Av , 29. august 2014 i Ukategorisert

Lucile Hadzihalilovic [1] imponerte stort med spillefilmdebuten Innocence [2] i 2004. Nå er endelig hennes andre spillefilm like rundt hjørnet: Evolution, en film om genteknologi og unge gutter.

Hadzihalilovic okkuperte oppmerksomheten til kritikere og filminteresserte med den kompromissløse og mesterlige debutfilmen Innocence, dedikert til ektemannen og samarbeidspartneren Gaspar Noé [3] (Irréversible, Enter the Void). Montages har tidligere publisert en artikkel om filmen [4], preget av stor entusiasme: «Stilgrepene er gjort med en mesters presisjon og balanse. Det er nesten uforståelig at Innocence er Hadzihalilovichs spillefilmdebut.»

I tillegg til å høste en rekke priser og god mottagelse i pressen, ble Hadzihalilovic den første kvinnelige regissøren til å vinne Stockholm internasjonale filmfestivals hovedpris, Bronsehesten.

Frysbilde fra Lucile Hadzihalilovic’ «Innocence», 2004

Lucile Hadzihalilovic’ «Innocence» (2004).

Ifølge Cineuropa [5] har Hadzihalilovic nylig fullført innspillingen av sin andre spillefilm, Evolution, som har har funnet sted på Lanzarote og i Barcelona (i perioden 14. juli til 15. august). Filmen skal visstnok ta for seg genteknologi på unge gutter i overgangen fra barn til ungdom. Cineuropas synopsis av filmen lyder som følger:

The story revolves around 11-year-old Nicolas, who lives with his mother in a seaside housing estate. The only place that ever sees any activity is the hospital. It is there that all the boys from the village are forced to undergo strange medical trials that attempt to disrupt the phases of evolution…

Hadzihalilovic, som har skrevet manuset i samarbeid med Alanté Kavaïté [6], skal være inspirert av H. G. Wellssci fi-klassiker The Island of Doctor Moreau [7] fra 1896.

Vi er mildt sagt spente på å se hva Hadzihalilovic har i gjære med Evolution, som antas å få premiere i løpet av våren 2015. Mon tro om filmen dukker opp i Cannes?


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/lucile-hadzihalilovic-innocence-er-ferdig-med-opptakene-til-sin-andre-spillefilm-evolution/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Lucile Hadzihalilovic: http://www.imdb.com/name/nm0352968/

[2] Innocence: http://www.imdb.com/title/tt0375233/?ref_=nm_flmg_wr_3

[3] Gaspar Noé: http://montages.no/filmfolk/gaspar-noe

[4] artikkel om filmen: http://montages.no/2011/02/fra-videohylla-innocence/

[5] Cineuropa: http://cineuropa.org/nw.aspx?t=newsdetail&l=en&did=262214

[6] Alanté Kavaïté: http://www.imdb.com/name/nm2081097/

[7] The Island of Doctor Moreau: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Island_of_Doctor_Moreau

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.