- Montages - https://montages.no -

Montages.no

John Williams fortsetter som komponist for Star Wars; Kathleen Kennedy oppdaterer fansen

Av , 29. juli 2013 i Ukategorisert

Produsent Kathleen Kennedy [1] og regissør J.J. Abrams [2] er som kjent i full sving med å stable produksjonen av en ny trilogi Star Wars-filmer [3] på bena, og av naturlige årsaker vil en rekke små og store nyheter sive ut om hva vi har i vente. Her er et par smakebiter fra de siste dagene:

Vi skrev riktignok om dette allerede i februar [4], men nå er det endelig bekreftet: Komponistlegenden John Williams [5] offentliggjør i videoen nedenfor at han vil returnere til Star Wars-universet som komponist for J.J. Abrams’ Star Wars: Episode VII (og forhåpentligvis også de to neste filmene i trilogien, selv om Williams nå er 81 år gammel). Det er herlig å se Williams beskrive sitt forhold til Star Wars, og komponisten ser både frisk og rask ut, tross alderen:

I tillegg til nyheten om Williams har det fra et stort Star Wars-evenement i Tyskland [6] kommet ut en del sitater de siste dagene, bl.a. fra produsent Kennedy om hvordan de tre nye filmene vil tilpasse seg arven fra både originaltrilogien og prequel-trilogien, rent estetisk. Det er betryggende å lese at Kennedy blant annet fokuserer på at de nye filmene vil ta locations mer aktivt i bruk enn George Lucas selv gjorde i prequelene med de ofte plastisk utseeende «cgi-universene». Kennedy er sitert hos Slashfilm [7]:

Much like many of you, looking at all the Star Wars movies and getting a feeling in what the early films did in combination with real locations and special effects — that’s something we’re looking very seriously at. We’re going to find some really cool locations for Ep VII. We’re going to use every tool in the toolbox for this movie. [..] We know that if we don’t have great stories and great characters, then effects mean nothing.

Oppmuntrende. Et ferskt gjensyn med originaltrilogien ga i alle fall undertegnede en påminnelse om at den håndfaste, «skitne» tilhørigheten til reelle miljøer ga de tre første Star Wars-filmene en autentisitet opp i alt det fantasifulle som var dypt savnet i prequelene.

La oss håpe at Abrams & Co. nettopp henter tilbake mye fra denne innfallsmetoden i Episode VII og videre.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/john-williams-fortsetter-som-komponist-for-star-wars-kathleen-kennedy-oppdaterer-fansen/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Kathleen Kennedy: http://montages.no/filmfolk/Kathleen%20Kennedy/

[2] J.J. Abrams: http://montages.no/filmfolk/j-j-abrams

[3] en ny trilogi Star Wars-filmer: http://montages.no/55640

[4] allerede i februar: http://montages.no/nyheter/john-williams-returnerer-til-star-wars/

[5] John Williams: http://montages.no/filmfolk/John%20Williams/

[6] Star Wars-evenement i Tyskland: http://www.starwarscelebration.eu/

[7] Slashfilm: http://www.slashfilm.com/kathleen-kennedy-talks-writing-meetings-effects-georgejjs-meeting-and-more/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.