- Montages - https://montages.no -

Montages.no

J.R.R. Tolkiens verden åpnes igjen – Amazon bekrefter finansiering av ny tv-serie fra Midgard

Av , 13. november 2017 i Ukategorisert

It is happening again. Variety [1] bekrefter idag ryktene som har svirret en liten stund: Den første tv-serie-adaptasjonen fra J.R.R. Tolkiens Ringenes herre-univers skal gå i produksjon – fullfinansiert av Amazon, i samarbeid med Tolkien-stiftelsen og New Line Cinema.

For å rydde det av veien med en gang: Serien som nå skal settes i produksjon vil ikke umiddelbart være en remake av Peter Jackson [2]s Ringenes herre-trilogi, det filmhistoriske mesterverket fra 2001-2003 som la grunnlaget for hele 2000-tallets renessanse for fantasy-filmsjangren, som nådde peak TV med HBOs grensløst populære Game of Thrones [3].

Som Variety skriver vil denne nye Tolkien-adaptasjonen utspille seg før fortellingene i Ringens brorskap, To tårn og Atter en konge: «Set in Middle Earth, the television adaptation will explore new storylines preceding “The Fellowship of the Ring.” The deal also includes a potential additional spin-off series.» Pressemeldingen sier ikke noe om eventuelle koblinger til Bilbo Baggins eventyr i Hobbiten, og om serien vil bli å anse som påbyggende til filmene.

Nyheten er spennende, og med et satsningsvillig Amazon (et selskap med store mengder penger dedikert til film- og tv-produksjon) vil filmskaperne som får oppgaven garantert bli gitt romslige budsjetter. «We are honored to be working with the Tolkien Estate and Trust, HarperCollins and New Line on this exciting collaboration for television and are thrilled to be taking ‘The Lord of the Rings’ fans on a new epic journey in Middle Earth.»

Det store spørsmålet er om Amazon helt eller delvis ønsker å involvere Jackson eller noen av hans samarbeidspartnere. Vi får krysse fingrene for at ikke det ikke blir tilfellet, og at vi får oppleve en ny tilnærming til universet og historie; den underveldende Hobbiten [4]-trilogien signaliserer at teamet som skapte magi i 2001-2003 for lengst er mette på Tolkiens verden. Men siden New Zealand på en måte har blitt Middle Earth på denne jord: Er det mulig å flytte verdenen et annet sted? Vil naturskjønne deler av Norge bli vurdert som potensielle locations?

En ting er i alle fall helt sikkert: Dette blir det spennende å følge med på.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/j-r-r-tolkiens-verden-apnes-igjen-amazon-bekrefter-finansiering-av-ny-tv-serie-fra-midgard/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Variety: http://variety.com/2017/tv/news/lord-of-the-rings-tv-series-amazon-1202613609/

[2] Peter Jackson: http://montages.no/filmfolk/peter-jackson

[3] Game of Thrones: http://www.imdb.com/title/tt0944947/?ref_=nv_sr_1

[4] Hobbiten: http://www.imdb.com/title/tt0903624/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.