- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Israelske Ronit Elkabetz (Vivianes kamp) blir juryleder i Kritikeruken

Av , 25. mars 2015 i Ukategorisert

Et sikkert vårtegn er at Cannes-festivalen nærmer seg, og denne uken ble det markert av nyheten om hvem som skal sitte i årets jury til sideprogrammet Kritikeruken.

En av fjorårets mest omtalte filmer i Cannes-sideseksjonene var israelske Vivianes kamp [1] («Gett»), som ble vist i Quinzaine des réalisateurs. Hovedrolleinnehaver og regissør Ronit Elkabetz [2] har nå blitt oppnevt til å være juryleder i Kritikeruken [3], og med seg i juryen får hun filmkritiker Boyd van Hoeji, regissør Katell Quillévéré, fotograf Peter Suschitzky og festivalkurator Andréa Picard.

Ronit Elkabetz er best kjent her i Norge for nettopp Vivianes kamp, som nå går på kino, men er i hjemlandet en meget profilert skuespiller, og har som regissør også signert filmene To Take a Wife [4] (2004) og Shiva [5] (2008). Vivianes kamp ble tidligere i år nominert til en Golden Globe [6] for beste ikke-engelskspråklige film.

Kritikeruken (Semaine de la Critique) er en frittstående sideseksjon med visninger som arrangeres parallelt med Cannes-festivalens offisielle program. Den ble startet av foreningen for franske filmkritikere i 1962, og prisene ble opprinnelig utdelt etter avstemning fra pressen, men de siste fem årene har de blitt delt ut av en jury. Kritikeruken fokuserer sitt arbeid mot å oppdage nye talenter, og i programmet er det kun første- eller andrefilmer fra regissører som velges ut til visning.

Mer informasjon om prisene som deles ut [7] kan du finne på Kritikerukens egne hjemmesider [8]. Cannes-festivalen foregår i år fra 13.-24. mai.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/israelske-ronit-elkabetz-vivianes-kamp-blir-juryleder-i-kritikeruken/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Vivianes kamp: http://montages.no/film/vivianes-kamp/

[2] Ronit Elkabetz: http://montages.no/filmfolk/Ronit%20El

[3] juryleder i Kritikeruken: http://www.semainedelacritique.com/news/Communique_Ronit_Jury_EN.html

[4] To Take a Wife: http://www.imdb.com/title/tt0426279/combined

[5] Shiva: http://www.imdb.com/title/tt1260396/combined

[6] nominert til en Golden Globe: http://montages.no/nyheter/boyhood-tok-golden-globe-med-storm/

[7] prisene som deles ut: http://www.semainedelacritique.com/EN/prixpalmares.php

[8] Kritikerukens egne hjemmesider: http://www.semainedelacritique.com/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.