- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Ingen overraskelse: Kon-Tiki blir norsk Oscar-kandidat

Av , 13. september 2012 i Ukategorisert

Komiteen som velger ut hvilken norsk film som skal representere Norge som kandidat til Oscar for beste ikke-engelskspråklige film, har plukket ut [1] Espen Sandberg og Joachim Rønnings Kon-Tiki [2] som årets utvalgte representant.

Avgjørelsen var ikke overraskende, selv om konkurransen i vår hardere enn vanlig – både Arild Andresens Kompani Orheim og Dag Johan Haugeruds Som du ser meg var på finalelisten over komiteens kandidater, to filmer som begge har fremvist sitt kunstneriske potensiale og egenart. Men når det kommer til Oscar står ikke konkurransen egentlig om kvalitet, og i nåløyet inn mot en Oscar-nominasjon for beste ikke-engelskspråklige film finnes det mange hindere, der penger og synlighet er beste kvalifiseringsmiddel.

Således er Kon-Tikis voldsomme suksess her hjemme, den kjente fortellingen etablert av original-dokumentarens historiske Oscar-pris fra 1952, og ikke minst filmens Oscar-vinnende produsent Jeremy Thomas [3] («Den siste keiseren») avgjørende faktorer. Filmen har altså både penger i ryggen og den engelske produsentens erfaringer med seg, når den i løpet av vinteren skal forsøke å vinne frem i kampen mot andre internasjonale kandidater.

Oscar-nominasjonene offentliggjøres 15. januar 2013, mens utdelingen finner sted 24. februar.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/ingen-overraskelse-kon-tiki-blir-norsk-oscar-kandidat/

Lenker i denne artikkelen:

[1] har plukket ut: http://www.nfi.no/nyheter/norsk-film-i-utlandet/kon-tiki-er-norges-oscar-kandidat

[2] Kon-Tiki: http://montages.no/film/kon-tiki/

[3] Jeremy Thomas: http://montages.no/filmfolk/jeremy-thomas

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.