- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Hvem voldtok Michelle? spør første den traileren til Paul Verhoevens nye film Elle

Av , 18. januar 2016 i Ukategorisert

Paul Verhoeven [1] gjør i 2016 comeback med sin første spillefilm siden Black Book [2] (2006). Thrilleren Elle [3] later til å bringe Verhoeven tilbake til gamle jaktmarker, og i denne første traileren introduseres vi for Isabelle Huppert [4]s hovedperson Michelle – og det grusomme overgrepet som igangsetter premisset: Hvem voldtok henne?

Alt tyder på at Paul Verhoeven er ferdig med Hollywood, og at Hollywood er ferdig med Verhoeven. Kanskje like greit? Hvetebrødsdagene i Los Angeles med ikoniske suksesser som Robocop [5] (1987) og Basic Instinct [6] (1992), samt subversive kultfavoritter som Showgirls [7] (1995) og Starship Troopers [8] (1997), lar seg ikke replisere – og da er det langt mer interessant med en ny europeisk periode i Verhoevens filmografi. For alt tyder på at Elle markerer inngangen til den 77-årige nederlandske regissørens avsluttende kreative fase, og vi får bare håpe at den vil by på flere filmer enn denne.

Den prisbelønte romanen Oh… av Philippe Djian [9] er kildematerialet for manusforfatter David Birke [10]s adaptasjon, og fortellingen sentrerer seg rundt karrierekvinnen Michelle (Huppert) som utsettes for en brutal voldtekt i sitt eget hjem, av en maskert overgriper, som hun bestemmer seg for å spore opp og forfølge. Elle er en fransk film, og ser ut til å befinne seg i samme landskap som Brian De Palmas Passion [11], på tross av at sistnevnte er engelskspråklig. (Både Verhoeven og De Palma er gamle helter som i disse dager oppsøker nye kilder til finansiering av sine prosjekter, og som for tiden ser ut til å lykkes best i Europa.)

Isabelle Huppert er umiddelbart gjenkjennelig i klippet nedenfor, men med unntak av Anne Consigny [12], består den franske rollebesetningen hovedsakelig av mindre kjente fjes. Både sjangerens tone og Verhoevens filmatiske grep er identifiserbare i traileren, men Elle virker å ha langt mer å by på enn premisset: Spenningen rundt overgrepet etableres tydelig, men etterdønningene og Hupperts hevntokt hentydes det bare så vidt til mot slutten.

Elle blir å se på franske kinoer i september 2016 – med en antatt festivalpremiere i enten Cannes eller Venezia i forkant. Her er traileren:

«Elle» – plakat [13]


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/hvem-voldtok-isabelle-huppert-spor-forste-den-traileren-til-paul-verhoevens-nye-film-elle/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Paul Verhoeven: http://montages.no/filmfolk/paul-verhoeven

[2] Black Book: http://www.imdb.com/title/tt0389557/combined

[3] Elle: http://montages.no/film/elle/

[4] Isabelle Huppert: http://montages.no/filmfolk/isabelle-huppert

[5] Robocop: http://www.imdb.com/title/tt0093870/combined

[6] Basic Instinct: http://www.imdb.com/title/tt0103772/combined

[7] Showgirls: http://montages.no/film/showgirls/

[8] Starship Troopers: http://montages.no/film/starship-troopers/

[9] Philippe Djian: https://en.wikipedia.org/wiki/Philippe_Djian

[10] David Birke: http://montages.no/filmfolk/david-birke

[11] Passion: http://montages.no/film/passion/

[12] Anne Consigny: http://montages.no/filmfolk/anne-consigny

[13] Image: http://montages.no/files/2016/01/elle-poster.jpg

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.