Her er første trailer til 91-årige Clint Eastwoods nye film Cry Macho

22. oktober er det norsk kinopremiere på Cry Macho, den nye filmen fra Clint Eastwood, som nå er 91 år gammel og tilsynelatende ustoppelig i sitt filmkunstneriske virke. I traileren til Cry Macho ser vi at Eastwood igjen blir å finne i hovedrollen og at plottet tar oss over grensen til Mexico.

Det politisk ladede dramaet Richard Jewell (2019) var Eastwoods forrige film som regissør, og hans beste på mange år. Så ingenting tilsier at Cry Macho skal være noe mindre vital – kanskje særlig fordi Eastwood virker motivert til å oppsøke tematikk han kjenner godt og vet noe om. I plottbeskrivelsen fremgår det også at filmen er en periodefilm, satt til 1978:

Eastwood plays a onetime rodeo star and washed-up horse breeder who, in 1978, takes a job from an ex-boss to bring the man’s young son home and away from his alcoholic mom. Crossing rural Mexico on their back way to Texas, the unlikely pair faces an unexpectedly challenging journey.

«This macho thing is overrated,» sier Eastwoods rollefigur i traileren, og vi får flere indikasjoner på at Cry Macho vil ha en enda mer refleksiv tone enn eksempelvis The Mule (2018), der en del humoristiske scener av og til tok for mye fokus. Vi får også smakebiter på vakre visuelle grep i Cry Macho-traileren, der flere slående vistaer og flotte, ærlige nærbilder virker å ha gitt Marvel-fotograf Ben Davis en god anledning til å vise en annen side av seg selv, i samarbeid med Eastwood.

Nedenfor har vi limt inn traileren og noen frysbilder, og alt tyder på at Clinterns bidrag til filmhøsten vil gi oss enda en god anledning til å returnere til kinosalen.

*